fbpx

Hulp bij toelatingstoetsen

Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je informatie om je zelf goed voor te bereiden op de landelijke toelatingstoetsen wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur&techniek). Wanneer je jouw persoonlijke vragen wilt stellen aan een vakdocent en in contact wilt komen met anderen die zich op de toetsen voorbereiden kun je daarnaast een korte cursus volgen. De drie pabo’s in Rotterdam (Thomas More Hogeschool, Hogeschool InHolland en Hogeschool Rotterdam) bieden jou de mogelijkheid om zo'n korte cursus te volgen. Tijdens de bijeenkomsten gaan we in vogelvlucht door de stof heen die je moet kennen voor de toets. Het aanbod van Thomas More Hogeschool en van de andere opleidingen Leraar Basisonderwijs in Rotterdam vind je hieronder. Voor welke Rotterdamse pabo je uiteindelijk ook kiest, je mag op alledrie de pabo's de cursus volgen.

Ondersteuning aspirant-studenten

Om studenten te ondersteunen bij de voorbereiding op de toelatingstoetsen, worden per vak presentaties opgenomen en op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl geplaatst. De volgende onderwerpen staan hierbij centraal:

 • Het vak en de inhoudelijke doelen van het vak;
 • De toets en de algemene voorbereiding daarop;
 • Studiemateriaal ter voorbereiding op de toelatingstoets;
 • Bespreken voorbeeldtoets (1);
 • Bespreken voorbeeldtoets (2).

Elke presentatie duur maximaal 15 minuten en geeft in beeld en geluid informatie over de toelatingstoets van het betreffende vak. De verwachting is dat aspirant-studenten, naast de inhoudelijke voorbereiding en ondersteuning, hiermee geholpen worden bij het leren voor en het maken van de toelatingstoetsen. 

Naast de plaatsing van deze presentaties, zal begin juli ook de landelijke ondersteuning voor aspirant-studenten ter voorbereiding op de toelatingstoetsen worden aangeboden. Inschrijving hiervoor verloopt via de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Cursusdata

Ronde 3 - toetsvenster 6 juli – 10 juli 2020
Geschiedenis; woensdag 3 juni, woensdag 10 juni, woensdag 24 juni, dinsdag 30 juni; 08.30 - 11.30 uur @Thomas More Hogeschool
Natuur en techniek; donderdag 18 juni, donderdag 25 juni en donderdag 2 juli; 13.00 – 16.00 uur @Hogeschool Rotterdam
Aardrijkskunde; dinsdag 2 juni, dinsdag 9 juni, dinsdag 23 juni en dinsdag 30 juni; 15.30 – 18.30 uur @InHolland

200603 inschrijfknop paars 1

Inschrijven kan tot een week voor aanvang van de cursus. Een week voor aanvang krijg jij alle nodige informatie per mail.

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter