fbpx

Doorstromen van mbo naar pabo in Rotterdam

Droom jij ervan om leraar te worden op een basisschool?
Fantastisch, want er zijn veel banen voor leraren! Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, is er nu een doorstroomprogramma mbo-pabo. Het Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool hebben dit programma samen ontwikkeld. In een half jaar tijd leer je alles wat je moet weten, en kunnen, voor de toelatingstoetsen van de pabo.

Wat houdt het doorstroomprogramma pabo in?
In het doorstroomprogramma volg je na je mbo opleiding een traject van een half jaar waarin je wordt voorbereid op studeren aan de pabo. Je werkt aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Er wordt ook aandacht besteed aan rekenen, taal, algemene hbo vaardigheden en oriëntatie op het beroep. Op deze manier ben je voorbereid om de toelatingstoetsen te maken en is je kans van slagen op de pabo een stuk groter. Aan het begin van het programma doe je een intakeassessment. Hierdoor ontdek je waar jij je nog in kunt ontwikkelen. Het doorstroomprogramma gaat dus echt over jouw ontwikkeling!
Bekijk ook www.mbopabo.nl

Voor wie is het doorstroomprogramma bedoeld?
Ben jij een mbo-student niveau 4 die de pabo wil gaan volgen? Maar heb je de toelatingstoets nog niet gehaald? Of wil je jezelf van tevoren extra goed op de toelatingstoetsen voorbereiden? Dan is dit doorstroomprogramma voor jou een goede stap! In het schema hiernaast zie je welke manieren er zijn om aan de pabo te beginnen. LET OP > Vanaf komend studiejaar is het ook mogelijk voor studenten die al een mbo diploma behaald hebben, om deel te nemen aan het doorstroomprogramma mbo-pabo in de regio Rotterdam. Benieuwd naar de voorwaarden? Gebruik het contactformulier op de website www.mbopabo.nl

schema mbo hbo 102017

Wat zijn de kosten voor het doorstroomprogramma?
Je blijft tijdens dit programma ingeschreven bij je mbo-opleiding. Daarvoor moet je uitstel van diplomering aanvragen bij je school. Daardoor blijf je regulier collegegeld betalen en blijf je studiefinanciering ontvangen als je daar recht op hebt.

Wanneer start het doorstroomprogramma?
Het doorstroomprogramma start in september. Je volgt het onderwijs op de pabo’s in Rotterdam. Aan het einde van het programma maak je de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Als je deze toetsen haalt kun je in september starten. Wil je in februari starten? Informeer dan bij andere hogescholen naar de mogelijkheden.

Interesse in het doorstroomprogramma?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk dat je dit met je slb’er bespreekt, zodat hij hier verder rekening mee kan houden binnen je loopbaanoriëntatie.

> Download hier de flyer met meer informatie

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter