fbpx

Tweejarige Deeltijdopleiding

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan? Is het tijd om de carrièreswitch te maken, zodat je eindelijk die leuke juf of meester kunt worden? Met de versnelde tweejarige deeltijdopleiding kun je in twee jaar leraar in het basisonderwijs worden. De tweejarige deeltijdopleiding is bedoeld voor studenten die al in het bezit zijn van een hbo- of wo-bachelor of master.

Je volgt in de deeltijdopleiding twee avonden per week onderwijs (dinsdag- en donderdagavond van 18.00-22.00 uur) of één dag per week (dinsdag van 8.30-17.00 uur). Daarnaast loop je één dag per week stage (maandag, dinsdag of donderdag naar keuze).

Aan het eind van elk semester (in januari en juni) loop je een hele week stage. Thomas More Hogeschool zorgt voor een stageplaats en praktijkbegeleiding. Tijdens de opleiding komen de kennisbases en didactiek van taal, rekenen en alle vak- en vormingsgebieden aan bod met daarbij steeds toepassingen in het basisonderwijs. Rode draad vormen de pedagogische en onderwijskundige aspecten van het beroep en het doen van onderzoek om eigen handelen en onderwijspraktijk te verbeteren.

Profiel
De tweejarige deeltijd is een intensief traject. Om te bepalen of je het in je hebt om dit traject in twee jaar succesvol af te ronden hebben we een profiel opgesteld en een uitgebreide intakeprocedure.

Kosten
Je betaalt collegegeld en je moet boeken aanschaffen. Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld (€6.950,- voor studiejaar 2018/2019), in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren (€2.060,- voor studiejaar 2018/2019). Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je op de site van Duo kijken voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.
> Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding
De aanmelding verloopt via Studielink.

Meer informatie

 • Over aanmelden: Claudia de Graaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de toelating: Veronique Weima, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de inhoud van de deeltijdopleiding: Marja van Oudheusden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opbouw van de opleiding
Elk studiejaar is opgebouwd uit 2 semesters en 4 periodes. Elk semester heeft een eigen thema.

Proefstuderen
Op dit moment zijn ergeen proefstudeermomenten gepland voor de deeltijdopleiding.

Informatieavond
Meer te weten komen? Op 21 augustus is er van 19:00 tot 20:30 een informatieavond over de deeltijdopleiding

In 4 semesters van student tot leraar

 • Icon 01

  Onderwijsontwerp & Kindkracht

  In dit semester word je toegerust op de praktijk. Hoe sta je in de groep? Hoe organiseer en ontwerp je onderwijs? Hierbij staat het kind en het leerproces centraal.

 • Icon 02

  Groepskracht & leerkracht

  In dit semester staat het werken met de groep centraal. Hoe bied je een rijke leeromgeving en betekenisvol onderwijs? Je ontwerpt complexe lessen vanuit verschillende contexten.

 • Icon 03

  het jonge kind & schoolkracht

  In dit semester verschuift de focus van de groep naar het (jonge) kind. Je krijgt achtergrondkennis en modellen aangereikt voor het zien van en aansluiten bij verschillen in talenten, behoeften en achtergronden van kinderen. Aan het einde van semester drie ben je regisseur van de ontwikkeling van het kind en kan je passend onderwijs creëren.

 • Icon 04

  schoolkracht & profileren

  In dit semester kies je voor de specialisatie het jonge of het oudere kind. De focus ligt op integratie van de verschillende vakgebieden. Aan het einde van semester vier ben je startbekwaam, draag je jouw eigen passie uit en heb je een persoonlijke visie op onderwijs en leren ontwikkeld. Je bent klaar voor de praktijk!

 • Image 01 Eerste semester
 • Image 02Tweede semester
 • Image 03 Derde semester
 • Image 04 Vierde semester

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter