fbpx

Studeren in deeltijd

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan? Is het tijd om de carrièreswitch te maken, zodat je betekenisvol werk kunt doen voor kinderen? Er zijn verschillende routes om leraar in het basisonderwijs te worden. Zo kun je je opleiding combineren met een baan. Veel deeltijdstudenten starten in de loop van de opleiding met werken in het basisonderwijs.

Deeltijdroutes bij Thomas More Hogeschool:

 • vierjarige deeltijdopleiding
 • driejarige deeltijdopleiding
 • zij-instroom (gecombineerd met een baan als leraar basisonderwijs)
  Als je al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebt.
 • verkorte tweejarige deeltijdopleiding
  Als je al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebt.
 • (h)alo-traject
  Als je al docent lichamelijke opvoeding bent.
 • traject voor vo-leraren
  Als je leraar voortgezet onderwijs bent.
  Dit opleidingstraject kun je verkorten door alvast de minor werken in het basisonderwijs te volgen. Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe gaat jouw week eruit zien?

Alle deeltijdopleidingen kennen een dagvariant en een avondvariant. De avondvariant is op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 22.00. De dagvariant wordt op verschillende dagen gegeven, afhankelijk van de gekozen route. Uiteraard wel steeds op dezelfde dag.

Daarnaast loop je één dag per week stage (naar keuze maandag, dinsdag of donderdag). Zowel de zij-instroom route als de verkorte deeltijdopleiding kun je naar keuze in februari of in september starten.

Theorie en praktijk
Aan het eind van elk semester (in januari en juni) loop je een hele week stage. Thomas More Hogeschool zorgt voor een stageplaats en praktijkbegeleiding. Tijdens de opleiding komen de kennisbases en didactiek van taal, rekenen en alle vak- en vormingsgebieden aan bod met daarbij steeds toepassingen in het basisonderwijs. De pedagogische en onderwijskundige aspecten van het beroep en het doen van onderzoek om eigen handelen en onderwijspraktijk te verbeteren vormen de rode draad.

Kosten
Je betaalt collegegeld en je moet boeken aanschaffen. Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld, in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je op de site van Duo kijken voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.
> Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding
De aanmelding verloopt via Studielink.

Meer informatie

 • Over aanmelden: Claudia de Graaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de toelating: Veronique Weima, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de inhoud van de deeltijdopleiding:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Proefstuderen
Kijk in de agenda voor de data van deeltijd proefstuderen

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter

RT @GDTroost: Eerste online opdracht dochter (13, brugklas) voor Godsdienst: 'Omgaan met verandering en verlies. Hoe raakt #Corona je en ho…

by Thomas More HS