fbpx

Veelgestelde vragen over jouw aanmelding

210701 Zomervakantie banner website

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Je schrijft je in voor onze opleidingen via www.studielink.nl. Het termijn om je via Studielink aan te melden is vanwege de coronacrisis verlengd van 1 mei naar 1 augustus 2021. Meld je je na 1 augustus aan? Dan vraagt Studentzaken eerst toestemming aan onze directeur.

Als verkorte deeltijdstudent kun je je nog tot en met 15 augustus 2021 aanmelden via Studielink.nl.

In Studielink staat de status van mijn inschrijving nog niet op ‘ingeschreven’.

De status van je inschrijving wordt pas op definitief gezet als je aan alle toelatings voorwaarden en -eisen voldoet. Regel onderstaande dus uiterlijk 31 augustus 2021:

 • Afgeven digitale machtiging via Studielink voor de betaling van het collegegeld.
 • Per mail aanleveren VOG, uiterlijk 31 augustus 2021
 • Per mail aanleveren behaalde certificaten toelatingstoetsen (indien van toepassing).
 • Voor 31 augustus 2021 afronden toelatingsgevende vooropleiding.
Waar kan ik mijN VOG inleveren?

Je moet je VOG als pdf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk 31 augustus 2021 opsturen. Laat voor of na de vakantieperiode je VOG door onze medewerkers van de receptie verifiëren.

Wanneer kan ik mijn VOG komen verifiëren?

Op werkdagen van 8.30 uur tot en met 17.00 uur (vrijdag tot 16.00 uur) bij onze receptie. Met uitzondering van onze vakantieperiode van 16 juli tot en met 15 augustus 2021

Hoe oud mag mijn VOG zijn?

Je VOG mag op 1 september 2021 niet ouder zijn dan 3 maanden.

Hoe vraag ik mijn VOG aan?

Vanuit Studentzaken heb je een mail ontvangen met het aanvraagformulier. Met dit formulier vraag je bij je gemeente je VOG aan. Print dit uit en maak een afspraak met je gemeente (aanvragen via eHerkenning is na 12 juli niet meer mogelijk).

Kunnen jullie mijn VOG aanvragen met eHerkenning?

Ja dat kan tot en met 12 juli 2021. Wij ontvangen graag een mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende gegevens:

 • Voorna(a)m(en) en achternaam;
 • Geboortedatum;
 • Te gebruiken mailadres.
 • In je mail neem je tevens de volgende zin op; Ik ga akkoord dat bovenstaande gegevens éénmalig gedeeld mogen worden met Dienst Justis voor het klaarzetten van mijn VOG.

Ontvangen wij je aanvraag toch na 12 juli 2021? Dan nemen wij deze niet meer in behandeling. Je kunt dan alsnog met het eerder toegestuurde aanvraagformulier via je gemeente je VOG aanvragen.

Waar kan ik mijn certificaten van de toelatingstoets(en) inleveren?

Je moet je behaalde certifica(a)t(en) uiterlijk 31 december 2021 als pdf opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe lang zijn mijn certificaten van behaalde toelatingstoetsen geldig?

Je certificaten zijn vijf jaar geldig.

Welke studiematerialen heb ik nodig?

Wij raden een laptop aan waar je het Officepakket op kunt ‘draaien’. 

Is het rooster al bekend?

Tijdens de introductiedag/ -avond krijg je het rooster en de uitleg over het roosterprogramma. Bij de uitnodiging voor de start van het studiejaar voegen wij wel alvast een jaarkalender toe.

Wanneer ontvang ik de boekenlijst en wat zijn de kosten van de boeken?

De boekenlijst heb je meegestuurd gekregen bij de uitnodiging voor de introductiebijeenkomst. Heb je je later aangemeld? Dan ontvang je alle informatie na 9 augustus, maar voor de start van je studie. Je kunt de lijst en de kosten ook inzien via deze link waarbij je de TMH kunt invullen en jouw opleidingsvariant. (Zie screeenshot hieronder.)

Screenshot Studystore

Je kunt natuurlijk de boeken ook via een andere leverancier of tweedehands kopen., maar let goed op de editie van het boek wanneer je boeken van anderen overneemt. (Wij bemiddelen niet in overname van boeken van ouderejaars studenten.)

Ik kom met meerdere bekenden studeren, kunnen jullie ons in dezelfde klas indelen?

Nee, maar je ontmoet ook op TMH leuke nieuwe mensen.

Ik kan niet aanwezig zijn tijdens de introductie.

Dat is jammer! Wij raden je aan om de dagen van de introductie echt aanwezig te zijn. Je maakt kennis met je medestudenten, met de opleiding met je pro-begeleider.
Kun je niet aanwezig zijn? Neem dan contact op met Studentzaken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zijn de kosten van de boeken?

Via deze link vind je een overzicht van de kosten. 

Wanneer is de introductieweek?

Voltijd en driejarig traject:
De introductieweek vindt plaats in week 35. Dinsdag 31 augustus 2021 is de introductiedag en woensdag 1 september tot en met vrijdag 3 september ga je op kamp.

Vierjarige deeltijd:
De introductie vindt plaats op donderdag 26 augustus 2021 o.v.b. van 18.00 uur tot en met 22.00 uur.

Verkorte deeltijd:
De voorlopige planning voor de introductiedag/ -avond is op dinsdag 31 augustus 2021. 

Wat zijn de lesdagen van de vierjarige voltijd?

Maandagmiddag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend heb je colleges en vrijdag is de praktijkdag. In één van de twee vrije dagdelen kun je het mentoringproject, waar alle eerstejaars aan mee doen, volbrengen. 

Ik heb één of al mijn toelatingstoetsen niet gehaald.

Als je twee kansen per toelatingstoets hebt benut en deze niet hebt gehaald, dan ben je helaas niet toelaatbaar.

Heb je één kans per toelatingstoets niet gehaald? Dan kun je ervoor kiezen om voorwaardelijk toegelaten te worden en je tweede kans in het toetsvenster van oktober of november te benutten. Kijk voor meer informatie op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl voor de data van de toetsvensters en meer informatie.

Ik heb een functiebeperking, wat zijn de regelingen voor mij?

Als je een functiebeperking hebt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze contactpersoon ‘Studeren met een functiebeperking’ zal dan contact met je opnemen.Als je toegelaten bent tot onze opleiding, word je medio september uitgenodigd voor een gesprek. Naar dit gesprek neem je bewijsmaterialen (verklaringen e.d.) mee. Op basis van het gevoerde gesprek en de bewijsmaterialen brengt onze coördinator een advies uit naar de Examencommissie. Vervolgens ontvang je vanuit onze Examencommissie bericht over eventuele extra toegekende toetstijd.

Wat is het wettelijke collegegeld van studiejaar 2021-2022?

Kijk voor meer informatie over het te betalen collegegeld op deze pagina.

Bij het afgeven van de digitale machtiging via Studielink staat een verkeerd bedrag. Kan ik de machtiging nu wel afgeven?

Ja, dit is geen probleem. Het uiteindelijk te betalen collegegeld wordt nog berekend en je krijgt hierover uiterlijk 31 augustus 2021 bericht. Het werkelijk te betalen bedrag wordt uiteindelijk van je rekening afgeschreven. 

Wat zijn de toelatingseisen voor de Lerarenopleiding basisonderwijs? 

Opleiding

Vooropleiding

Verkorte deeltijd
(Zij-instroom en regulier)

Afgeronde hbo- of wo-bachelor.

Alleen voor de reguliere deeltijd (dus niet voor de zij-instroom) is een toelatingsassessment mogelijk als men aantoonbaar 210 ec van een niet afgeronde wo- of hbo-bachelor heeft behaald.

Vierjarige deeltijd avond

Mbo 4* en alle drie de toelatingstoetsen/

Havo en toelatingstoetsen waar geen examen in is gedaan.

Vierjarige deeltijd middag/ avond

Mbo 4* en alle drie de toelatingstoetsen/

Havo en toelatingstoetsen waar geen examen in is gedaan.

Vierjarige voltijd

Mbo 4* en alle drie de toelatingstoetsen/

Havo en toelatingstoetsen waar geen examen in is gedaan.

Driejarige voltijd

Vwo

Propedeuse (vooropleiding Havo? Dan moeten nog toelatingstoetsen worden behaald waarin de student geen examen heeft gedaan).

Voldoe je niet aan bovenstaande? Dan is een 21+ toets (colloquium doctum) mogelijk voor de  varianten: voltijd en vierjarige deeltijd. 
Na aanmelding via Studielink geef je bij vooropleiding aan: colloquium doctum (21+ toets). 
Hierna ontvang je alle informatie over dit traject. Kosten 21+ traject: €150,-.

Wij hebben geen maximum/ nummeris fixus voor het toelaten van studenten. Voldoe je aan de toelatingseisen en – voorwaarden? Dan ben je toelaatbaar.

Waar vind ik informatie over toelating tot de Pabo?

Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over toelating tot de Pabo, toelatingstoetsen, oefenmateriaal en nog veel meer.

Wat gebeurt er na inschrijving?

Voltijd, driejarig traject en vierjarige deeltijd
Na inschrijving via Studielink ontvang je van ons per mail alle informatie om je inschrijving definitief te maken. In de informatiefolder welke wij toesturen vind je deze informatie terug. Houd daarom je mailbox in de gaten en lees de ontvangen mails goed door.

Missen wij informatie van je? Dan neemt Studentzaken contact met je op.

Verkorte deeltijd
Na inschrijving via Studielink ontvang je een mail met informatie over de intakeprocedure. Je ontvangt medio juni een uitnodiging voor het intakegesprek als onderdeel van de intakeprocedure. Meld je je later aan? Dan ontvang je na 9 augustus alsnog de uitnodiging. Dit gesprek zal gezien de huidige coronacrisis digitaal of waar mogelijk persoonlijk plaatsvinden.

Missen wij informatie van je? Dan ontvang je een mail. Houd daarom goed je mailbox in de gaten en lees alle mail goed door.

Kom je als Zij-instromer of als Echt Onderwijzer studeren aan onze verkorte deeltijdopleiding? Laat dit dan weten aan Studentzaken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Moet ik een kopie van mijn diploma inleveren?

Als je geen bericht vanuit Studentzaken ontvangt om langs te komen met je diploma, dan hebben wij je gegevens via DUO ontvangen. Hebben wij je vooropleidingsgegevens niet geverifieerd gekregen via DUO, dan ontvang je een uitnodiging om bij Studentzaken langs te komen met je originele diploma en cijferlijst, alsmede een geldig ID.

In Studielink staat nog de melding dat de instelling nog een reactie moet geven op mijn inschrijving. Gaat mijn inschrijving wel goed?

Eind augustus, of eerder als je aan alle toelatingseisen en – verplichtingen voldoet, wordt je inschrijving op definitief gezet. De status van Studielink wordt dan ook omgezet.

Wanneer zijn jullie gesloten?

De hogeschool en onze receptie zijn gesloten van 16 juli tot en met 15 augustus 2021. Studentzaken is gesloten van 16 juli tot en met 8 augustus 2021. 

Ik heb een dringende vraag over mijn inschrijving en jullie zijn niet bereikbaar.

Geen zorgen, maandag 9 augustus 2021 staan wij weer voor je klaar en hebben wij nog tijd om al je vragen over je inschrijving te beantwoorden. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen wij contact met je op.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan na 8 augustus 2021 contact op met:

Studentzaken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. betreffende toelating, inschrijving etc. Toelating.
Examencommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. betreffende diplomawaardering, etc.

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.