fbpx

Lesinspiratie juf Emma - Katholiek circuit

Lesinspiratie katholiek circuit header juf Emma

Onze studenten zitten vol inspiratie tijdens het geven van lessen op hun stage en dit willen wij maar al te graag delen! Hieronder inspiratie van juf Emma!

Katholiek circuit

Om kinderen wat meer te leren over de katholieke feestdagen, hebben we een leuk circuit gedaan. Het circuit bestond uit: een kwartetspel, memory, ganzenbord en een woordzoeker. 

Wat moet je doen?

Splits de klas in 3 groepen. In elke ronde begint ieder groepje met een spel memory, kwartet of ganzenbord. Na 10 á 15 minuten begint de volgende ronde en wordt er doorgewisseld. Als er kinderen al eerder klaar zijn met het spel, kunnen ze met een woordzoeker aan de slag tot deze ronde is afgelopen. Deze is uiteraard gevuld met katholieke feestdagen. 

Memory
Het spel bestaat uit kaartjes die te allemaal interessante weetjes bevatten over de feestdagen. De bedoeling is dat je twee dezelfde kaartjes pakt. In dat geval mag je nog een keer. Diegene met de meeste setjes aan het eind heeft gewonnen. Op de kaartjes staat naast de naam van de feestdag ook een korte uitleg of kort verhaaltje, zodat ze er gelijk iets over leren!

Lesinspiratie katholiek circuit 3 juf Emma

Kwartet
Iedere feestdag heeft een eigen kleur en bestaat uit 4 kaartjes die allemaal te maken hebben met de feestdag. Alle vier de kaarten hebben andere informatie erop staan, zodat je verschillende dingen leert over de feestdagen. De bedoeling is dat je 4 kaartjes van 1 feestdag verzamelt, dan heb je kwartet. Dit verzamel je door om de beurt een kaartje die jij nodig hebt aan een ander te vragen. Het spel is voorbij als alle kwartetten zijn gemaakt.

Lesinspiratie katholiek circuit 1 juf Emma

Ganzenbord
Het ganzenbord bestaat uit verschillende kleurtjes. Rol met de dobbelsteen en kijk bij welk kleurtje jij uitkomt. Dan lees je wat je moet doen. Wie het eerste bij de finish komt wint! 

 • Oranje: ga terug naar start
 • Roze: nog een keer gooien
 • Blauw: 2 stappen naar voren
 • Groen: trek een kaartje met een vraag en beantwoord deze. De vraag gaat over een feestdag. Ze mogen eventueel het antwoord op internet zoeken, zodat ze ervan leren.

Lesinspiratie katholiek circuit 2 juf Emma

Wat heb je nodig?
 • Memory kaartjes 
 • Kwartet kaartjes
 • Ganzenbord, pionnen, dobbelsteen, een opdrachten- en een antwoordenblad
 • Woordzoeker  

Dit zal natuurlijk een wedstrijd worden tussen de kids, want ze willen allemaal de spelletjes winnen. Maar eigenlijk zijn het allemaal winnaars, want ze zullen zoveel leren over dit onderwerp ongeacht of ze het spel winnen. In dit geval heeft juf Emma katholieke feestdagen gebruikt, maar je kunt natuurlijk elk onderwerp verzinnen zodat je deze spellen voor allerlei verschillende lessen kunt gebruiken.

Veel knutsel- en speelplezier! En mocht je leuke lessen hebben, tag ons (@thomasmorehs) en deel ze met ons via social media!

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.