fbpx

Eerstejaarsstudent Pepijn deelt zijn stage-ervaringen

210420 Interview Pepijn de Nie Joep v Nieuwenhuize website

Hooi, ik ben Pepijn de Nie, ik ben achttien jaar en ik zit in het eerste jaar van de voltijd. Op Thomas More Hogeschool begin je direct in het eerste jaar met stage en mijn ervaringen deel ik maar al te graag!

Wat vind je van stage lopen?
Ik vind mijn stage heel interessant, maar het is iets anders gelopen qua hoeveel ik heb kunnen doen i.v.m. de maatregelen door corona. Maar aan de andere kant voelde ik me wel direct een deel van het team, want de leerkrachten op de basisschool betrokken mij er goed bij! 

Mag je al veel lesjes geven?
Ik zou zeker al veel lessen mogen geven, maar ik moet het wel zelf vragen aan mijn mentor als ik meer lessen zou willen geven. Hij heeft natuurlijk ook gewoon een planning voor de leerlingen die dag voorbereid, dus dat zou dan in overleg met hem gaan. 

Is stage lopen anders dan dat je van tevoren verwacht had?
Eigenlijk is het wel een beetje wat ik verwacht had en je merkt direct dat sommige dingen anders zijn op verschillende scholen. In het eerste jaar van je studie loop namelijk je oriëntatiestage waardoor je op meerdere scholen gaat ondervinden wat je leuk vindt. Op de ene school mogen ze veel meer samenwerken dan op de andere school. Dat is aan het begin eventjes wennen alleen daar pas je je snel aan aan. 

Wat heb je tot nu toe het meeste geleerd tijdens het stage lopen?
Ik heb vooral geleerd om consequent te handelen. Kinderen kunnen heel makkelijk over je heen lopen, dus moet je duidelijk regels aangeven. Naast dat je consequent en duidelijk moet zijn, wil je toch dat de kinderen je leuk vinden, dus daar moet je een balans in vinden. 

Heb je nog tips voor de aankomende stagiairs? 
Wees jezelf op je stage en durf initiatief te nemen! De mentoren reageren daar juist heel enthousiast op!

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.