fbpx

Updates richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus

200318 Leeg klaslokaal website

Update 14 april 2021 - heropening hbo 

Vandaag in de persconferentie is aangekondigd dat, nog steeds onder vele voorbehouden, het hbo weer kan heropenen per maandag 26 april. We hebben besloten dat we, die week vóór de meivakantie, wel een beperkt aantal activiteiten fysiek gaan organiseren in het gebouw, maar het echte 'blended' rooster, met fysieke lessen maar ook nog veel online, start na de vakantie per 10 mei. Na een lange periode met alleen toetsing in het gebouw, wordt de week voor de vakantie zo een week om weer met zijn allen te oefenen hoe we Coronaproof het onderwijs kunnen organiseren.

We zijn nog in afwachting van meer informatie over het zelftesten. Op een aantal hogescholen zijn hiermee proeven uitgevoerd en de resultaten daarvan worden nu bekend. Het idee is dat zelftesten de komende weken steeds breder beschikbaar komen en dat we een beroep kunnen doen op studenten om zichzelf regelmatig te testen voordat ze naar TMH komen, naast de geldende maatregelen zoals afstand houden, handen wassen en het dragen van een mondkapje. Maar er zal geen sprake zijn van een verplichting en de heropening van het hbo eind april is niet afhankelijk van de ontwikkelingen rond het zelftesten.

Deze en volgende week zijn er nog vooral toetsen in het gebouw. Zoals jullie weten zijn jullie ook welkom voor zelfstudie. Studenten die de afgelopen tijd op TMH zijn geweest voor toetsen, hebben kunnen zien dat de verbouwing vrijwel gereed is en het is echt heel mooi geworden. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de buitenterrassen en in de nieuwe 'caféruimte' op de eerste verdieping. We kijken uit naar de 'heropening'!

De volgende punten zijn nog steeds belangrijk in onze hogeschool:
 • Het dragen van mondkapjes in het gebouw is verplicht op de momenten dat je je verplaatst door de gangen en ruimtes. Dat betekent: mondkapje op totdat je hebt plaatsgenomen in een lokaal of werkruimte.
 • Houd afstand
 • En lees het onderstaande schema van de GGD hieronder voor meer informatie

Voor dit moment wensen we iedereen succes bij de toetsen en sterkte om het deze weken nog vol te houden met alle beperkingen en aandacht te hebben voor medestudenten die het moeilijk hebben. We kijken uit naar een jaar waarin we elkaar hopelijk weer vaker mogen zien!

Klik op de afbeelding hieronder om de poster te lezen

1727 2002 Richtlijnen Corona in het Onderwijs A3 groen4

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter