fbpx

Rekentoets Wiscat

Toelatingstoetsen homepage banner Thomas More hogeschool

Wiscat

In het eerste jaar van je opleiding aan de pabo maak je de Wiscat. Na het maken van deze rekentoets weet je als (instromend) eerstejaars student of je voldoet aan de landelijk vastgestelde norm voor rekenen. Deze toets moet je dus behalen en hiervoor krijg je drie gelegenheden in het eerste collegejaar. Daarnaast biedt Thomas More hogeschool jou één extra gelegenheid: je kunt de Wiscat al maken tijdens het voortraject van je inschrijving (bekijk studiekeuzecheck en toelatingstoetsen). Wanneer je de toets in het voortraject al haalt hoef je deze toets niet meer tijdens je studie te maken en heb je een vliegende start van je studie!

Heb je de toets niet kunnen maken tijdens het voortraject of heb je de toets niet gehaald, dan kun je hier de oefentoets maken om zo je rekenvaardigheid in te schatten. Daarnaast raden wij je aan om dan de zomercursus rekenen, die Thomas More aanbiedt, te volgen om zo goed voorbereid de volgende mogelijkheid te benutten. 

Zomercursus rekenen

Tijdens de zomercursus krijg je zicht op jouw rekenvaardigheid en vergroot je jouw reken- en wiskundekennis en -vaardigheid. Deze informatie ontvang je na aanmelding via Studielink.

Data

 • De data van 2022 worden nog bekend gemaakt
Voor wie en kosten

De zomercursus is alleen voor aangemelde aankomende studenten van Thomas More Hogeschool. Er zijn geen kosten verbonden aan de zomercursus. 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.