fbpx

Driejarig traject (voltijd)

met voorbereiding op premaster en baangarantie

Met een vwo-diploma of propedeuse van een bacheloropleiding op zak is het bij Thomas More Hogeschool mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen! In dit driejarige traject worden onderdelen van het reguliere programma ingedikt en is zelfstudie een belangrijk onderdeel. Je loopt veel stage, doet praktijkgericht onderzoek en je kunt kiezen voor extra modules op het gebied van statistiek en SPSS. Zo bereid je je voor op de toelatingstoets bij de Erasmus Universiteit voor een pre-master, zoals:

 • onderwijswetenschappen;
 • gezinspedagogiek
 • orthopedagogiek.*
Drie of vijf jaar studeren

Met dit traject kun je in vijf jaar een bachelor pabo én een aansluitende master behalen (drie jaar pabo, één jaar pre-master, één jaar master). Het werkveld (de schoolbesturen waarmee Thomas More Hogeschool samenwerkt) heeft graag diversiteit binnen teams en wil daarom ook master-opgeleide leraren basisonderwijs in dienst nemen. Wij maken afspraken met de besturen over het ‘profiel’ van deze leraren en het soort functies binnen basisscholen waarin zij kunnen gaan werken. Je studieprogramma en stagebegeleiding worden zoveel mogelijk afgestemd op dit profiel.

Baangarantie

Rond je je studie met een positief resultaat af, dan profiteer je na diplomering van de baangarantie bij één van de schoolbesturen waar TMH mee samenwerkt. Voor vragen kun je contact opnemen met studentzaken. 

*Voor orthopedagogiek gelden meer toelatingseisen dan alleen de pre-mastertoets. Zie hiervoor www.eur.nl

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter