fbpx

Driejarige voltijd

 Variant voltijd opleiding THomas More HogeschoolStartmoment Thomas More Hogeschool septemberDuur opleiding Thomas More Hogeschool drie jaar

Wil jij werken met kinderen en een belangrijk en mooi deel uitmaken van hun groei en ontwikkeling? Word dan leerkracht basisonderwijs bij onze pabo en ontwikkel je in de wereld van deze mooie veelzijdige baan! 

Als leerkracht heb je een veelzijdig beroep. Je voornaamste taak is lesgeven en kennis overdragen, maar je bent naast een pedagoog nog veel meer. Je bent enthousiast en wilt kinderen inspireren en helpen hun individuele kwaliteiten te ontdekken en hierin te groeien. Je neemt ze mee in de wereld van cijfers, letters, muziek, natuur en nog veel meer! 

Met een vwo-diploma of propedeuse van een bacheloropleiding op zak is het bij Thomas More Hogeschool mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen! Maar ook als je een mbo-opleiding of havo hebt afgerond zou je in aanmerking kunnen komen voor deze onderwijsvariant. In dit driejarige traject worden onderdelen van het reguliere programma ingedikt en is zelfstudie een belangrijk onderdeel. Je loopt veel stage, doet praktijkgericht onderzoek en je kunt kiezen voor extra modules op het gebied van statistiek en SPSS. Hier lees je meer informatie over het instroomassesment voor havisten en mbo'ers. 

Wanneer je de opleiding voltijd gaat volgen, kun je al over drie jaar als afgestudeerde leerkracht basisonderwijs voor de klas staan. Maar dat is natuurlijk niet de eerste keer dat je voor de klas staat. Bij ons loop je vanaf het begin van jaar 1 gelijk stage en pas je alles wat je leert in de lessen direct toe wanneer je les geeft. Want de theorie is handig, maar je leert pas echt over o.a. de kinderen, dynamiek van de school en het omgaan met ouders door het gewoon te doen. Van ons krijg je ook een pro-begeleider die individueel met jou en jouw ontwikkeling aan de slag gaat, waar je terecht kunt voor vragen en jou uitdaagt om je grenzen te verleggen en ondersteunt waar nodig. De pabo is bij ons ook in andere varianten te volgen, zoals de vierjarige voltijd variant en deeltijd varianten voor mensen die de studie willen combineren met hun huidige baan.

Quote student fijn en openminded

Presentatie

Meer weten over de opleiding? Pim legt het je haarfijn uit!

 

Overzicht studie

Deze bestaat uit een propedeuse-, specialisatie- en een afstudeerfase. Elke fase heeft zijn eigen charmes en uitdagingen, maar hebben allemaal het doel om jou op de juiste manier te helpen met ontwikkelen naar een afgestudeerde leerkracht. Je zult zowel colleges als online lessen volgen, aan de slag gaan met projecten, onderzoeken uitvoeren, een specialisatie en minor kiezen en direct vanaf de start begin je direct met stage lopen.

Stage

Je loopt vanaf het eerste jaar stage. Hierdoor maak je snelle verbindingen tussen theorie en de praktijk en pas je real life alles toe wat je leert. En andersom. In het begin start je met twee à drie oriëntatiestages om ervaringen op te doen op verschillende scholen, in diverse leeftijdsgroepen, van montessori tot jenaplan, van regulier tot sbo, alles is mogelijk! Wij werken samen met 7 basisschoolbesturen in de regio, dus de mogelijkheden qua basisscholen om stage te lopen zijn enorm!

Lees meer...
Begeleiding en studieadvies

Vanaf de start van de pabo bij Thomas More Hogeschool hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Dit gaat van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen tot de begeleiding van kinderen tot jouw eigen uitdagingen en ervaringen. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega.

Specialisatie muziek

Heb jij affiniteit met muziek(cultuur) en wil jij je hierin extra verdiepen tijdens jouw studie? Dan is onze vakspecilisatie muziek in het primair onderwijs iets voor jou! In samenwerking met het Rotterdams conservatorium Codarts bieden wij de leergang muziek op de pabo aan. In dit traject ontwikkel je je vanuit je passie voor muziek tot een leerkracht gecertificeerd en gespecialiseerd in het verzorgen van muziekonderwijs. Je behaalt zo niet alleen je pabo diploma, maar ook een erkend diploma vakspecialist muziek. Na een intake met de coach om jouw beginsituatie in kaart te brengen, stellen we een studieplan op en ontwikkel jij o.a. je zangvaardigheid, speelvaardigheden voor een instrument en kennis op het vlak van muziekdidactiek, visie, cultuureducatie en muziektheorie.

Lees meer...
Internationale mogelijkheden

Elke reis begint met een eerste stap en alleen leraren die hun eigen grenzen verkennen, kunnen die van hun leerlingen verleggen. Met een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een toekomst in een wereld die cultureel steeds meer verweven raakt. Je leert omgaan met andere culturen, tradities en samenlevingen. Bovendien word je vandaag de dag niet alleen maar voor de Nederlandse arbeidsmarkt opgeleid, maar ook voor de Europese markt. Wanneer je je horizon verbreedt, met andere talen en culturen weet om te gaan, ben je veel breder inzetbaar. Je leert jezelf beter kennen en wordt er persoonlijk sterker van. In bijvoorbeeld het tweede jaar gaan de studenten een week naar het buitenland en organiseren dit zelf. Het doel hiervan is om kennis te maken met andere onderwijssystemen. Je kiest zelf waar je heen gaat en met wie. Sommige studenten gaan mee met Edukans en doen ervaring op met onderwijs in een ontwikkelingsland. Terugkeren doe je met een rugzak vol ervaringen, leermomenten en zelfontwikkeling.

Lees meer...
Minors

Tijdens onze studie kun je je in een later studiejaar gaan verdiepen in een aantal onderwerpen door middel van een minor. De opties zijn heel divers, dus je hebt genoeg keuze om te bepalen waar je je me bezig wilt houden en in wilt ontwikkelen. Een aantal van onze minoren zijn: onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur, passend onderwijs, internationalisering, onderzoekend en ontwerpend leren en werken in het basisonderwijs.

Lees meer...
Voorbereiding pre-master

Mocht je door willen studeren met een masteropleiding dan kun je kiezen voor extra modules op het gebied van statistiek en SPSS. Zo bereid je je goed voor op de toelatingstoets bij de Erasmus Universiteit voor een pre-master, zoals: - onderwijswetenschappen; - gezinspedagogiek; - orthopedagogiek.

Locatie

Op 300m lopen vanaf de achterkant van Rotterdam centraal staat onze hogeschool op een hele fijne en gunstige plek. Wij zijn makkelijk te bereiken met het ov, hebben een gezellig en knus gebouw met een mooi nieuw Café 80 waar je kunt chillen en eten en drinken kunt halen, fijne werkplekken en een lekker terras waar je buiten kunt zitten. We zijn nog een heel tof innovatielab aan het bouwen en een interactieve buitentuin waar lessen kunnen worden voorbereid en worden gegeven!

Praktische informatie

Locatie

Benieuwd waar je gaat studeren? Loop een rondje door het gebouw met Daan en Ricardo!

 

Quote student serieus en nieuwe familie vrienden en kennis groen

HEb je nog vragen?
 • Aanmelden en algemene vragen: Claudia de Graaf & Madeleine Wouters- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Toelating: Veronique Weima - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stage/leren in de praktijk: Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg je ons al op social media voor leuke nieuwtjes en inspiratie?

Instagram social media Thomas More Hogeschool   Youtube social media Thomas More Hogeschool   Facebook social media Thomas More Hogeschool   Linkedin social media Thomas More Hogeschool   Twitter social media Thomas More Hogeschool

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.