fbpx

Voltijd

Ben je klaar voor je droombaan in het basisonderwijs? Er zijn verschillende routes om leraar in het basisonderwijs te worden.

Wanneer je de opleiding voltijd gaat volgen, kun je al over 4 jaar als leraar basisonderwijs voor de klas staan. Natuurlijk sta je ook al eerder voor de klas in de vorm van stages. Je loopt stage vanaf het eerste jaar zodat je direct alles wat je leert in je stageklas kunt toepassen. Dit schakelen tussen theorie en praktijk is kenmerkend voor de opleiding: steeds opnieuw wordt de verbinding gemaakt tussen de lesstof en de beroepspraktijk. Bekijk hier de voorbereidingen en de toelatingseisen.

Begeleiding en studieadvies

Individuele begeleiding is belangrijk binnen de pabo. De pro-begeleider heeft een breed beeld van jouw ontwikkeling en kan je uitdagen om je grenzen te verleggen en ondersteunen waar nodig. Met je pro-begeleider heb je gesprekken over je studievoortgang, je motivatie en je prestaties. Aan het einde van het eerste studiejaar volgt een officieel studieadvies. Om een positief studieadvies te ontvangen en over te mogen gaan naar het tweede studiejaar van de opleiding, dien je minimaal 50 EC (European Credits) te hebben behaald (van de 60 EC totaal). Daarnaast dien je de wiscat, de toets taal eigen vaardigheid en de stages voldoende te hebben afgerond.

Driejarig traject

Naast de vierjarige voltijdopleiding biedt Thomas More Hogeschool de opleiding tot leraar basisonderwijs ook aan in een driejarige variant! Deze is besschikbaar voor studenten die hun vwo-diploma of hun propedeuse van een bacheloropleiding hebben. Meer info over het driejarig voltijdtraject

MORE knowledge

Naast je voltijdopleiding kun je ook nog meer ervaring opdoen en je laten inspireren door hetgeen wat jij leuk vindt. Be your best self and master the classroom! 

- Als je affiniteit hebt met muziek en cultuur en extra scholing wilt op muzikaal gebied. Word dan Specialist muziek in het PO
-
 Wil jij tijdens je studie ervaring opdoen in het buitenland in je tweede jaar of tijdens je minor. Lees meer over internationalisering.

Minor

Verder kun je tijdens je studie kiezen uit verschillende minoren, zoals Onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur, internationalisering en nog een paar. Bekijk hier ons volledige aanbod.

Kosten

Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je namelijk al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld, in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren. Klik hier voor meer info.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je op de site van Duo kijken voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt. Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding

De aanmelding verloopt via Studielink.

Meer informatie
 • Aanmelden en algemene vragen: Claudia de Graaf - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Toelating: Veronique Weima - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stage: Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nog vragen? Kom proefstuderen of krijg een student buddy 

Kijk in de agenda voor de data van het proefstuderen en de open dagen. Wil je in contact komen met een student om meer te weten te komen over de opleiding. Lees hier meer over een student buddy.

Onze vloggende student Robin laat je zien hoe het is om in Rotterdam te studeren:

 

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter