fbpx

Ondersteuning en hulp bij toelatingstoetsen

Lerares geeft aardrijkskundeles aan kinderen min

Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je informatie om via zelfstudie je goed voor te bereiden op de landelijke toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.
Thomas More Hogeschool raadt je aan dat in ieder geval te doen.

Heb je hiernaast behoefte hebt aan een korte online cursus, met een goede docent en contact met anderen die zich op de toetsen voorbereiden?
De drie pabo’s in Rotterdam (Thomas More Hogeschool, Hogeschool InHolland en Hogeschool Rotterdam) bieden jou deze mogelijkheid om een korte cursus te volgen voor elk vak dat getoetst wordt.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we in vogelvlucht door de stof heen die je moet kennen voor de toets. Het is de bedoeling dat je de gehele cursus waar je je voor hebt aangemeld volgt, en daarnaast zijn je goed voorbereid en actief meedoen een vereiste. 

Het aanbod van onder andere Thomas More Hogeschool vind je onderaan de pagina. Voor welke Rotterdamse pabo je uiteindelijk ook kiest, je mag op alle drie de pabo's de cursus volgen. 

ONDERSTEUNING ASPIRANT-STUDENTEN

Om studenten te ondersteunen bij de voorbereiding op de toelatingstoetsen, worden per vak presentaties opgenomen en op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl geplaatst. De volgende onderwerpen staan hierbij centraal:

 • Het vak en de inhoudelijke doelen van het vak;
 • De toets en de algemene voorbereiding daarop;
 • Studiemateriaal ter voorbereiding op de toelatingstoets;
 • Bespreken voorbeeldtoets (1);
 • Bespreken voorbeeldtoets (2).

Elke presentatie duur maximaal 15 minuten en geeft in beeld en geluid informatie over de toelatingstoets van het betreffende vak. De verwachting is dat aspirant-studenten, naast de inhoudelijke voorbereiding en ondersteuning, hiermee geholpen worden bij het leren voor en het maken van de toelatingstoetsen. 

Naast de plaatsing van deze presentaties, zal er ook landelijke ondersteuning voor aspirant-studenten ter voorbereiding op de toelatingstoetsen worden aangeboden. Inschrijving hiervoor verloopt via de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

CURSUSDATA 

Data voor 2022 worden nog bekend gemaakt.

Inschrijven 
Zodra inschrijven mogelijk is, vind je hier de inschrijflink.

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.