fbpx

Landelijke toelatingstoetsen pabo

Student krijgt uitleg van een docent min
Er zijn een aantal toelatingsvoorwaarden voor de pabo, want als leraar moet je goed voorbereid zijn. Wanneer je je studie aan de pabo start moet je de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek op instroomniveau beheersen. Je moet aantonen dat je genoeg kennis hebt van deze vakgebieden. Als je al een vwo-, hbo- of wo-diploma hebt hoef je dit niet meer aan te tonen. Heb je dit niet dan heb je genoeg kennis van een vakgebied als je:
 • je havodiploma hebt én havo-eindexamen hebt gedaan in dat vakgebied (voor natuur&techniek voldoet één van de vakken natuurkunde, biologie of Natuur, Leven en Technologie);
 • een vavo-certificaat havo hebt voor dat vakgebied;
 • de toelatingstoets voor dat vakgebied hebt gehaald.

Aanmelden toelatingstoetsen

Je kunt je alleen aanmelden voor het maken van de landelijke toelatingstoetsen via een pabo, bij voorkeur de pabo waar je wilt gaan studeren. Als je je via Studielink hebt aangemeld bij Thomas More Hogeschool, ontvang je van ons een mail met daarin een link naar de aanmeldsite bij Cito. Let op: Meld je alleen aan voor die vakken waarvoor je nog moet aantonen dat je het juiste niveau hebt.

Instroom onder voorwaarden (ook voor studenten van het 21+ traject)
Als je nog één of meer toelatingstoetsen moet maken, dan is onderstaande informatie voor jou van belang. Kijk in onze informatiefolder of op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl voor meer informatie over de toelatingstoetsen.

Vorig studiejaar konden ten gevolge van de coronamaatregelen niet alle studenten de toelatingstoetsen maken voor de start van het studiejaar. Daarom werden studenten vorig studiejaar voorwaardelijk toegelaten. Start je studiejaar 2021-2022 per 1 september 2021 aan de pabo, maar heb je nog niet de toelatingstoetsen gehaald? Dan word je ook dit studiejaar per 1 september onder voorwaarden aan de opleiding toegelaten. Je moet dan wel vóór 1 januari 2022 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Als dit niet lukt, dan moet je onze opleiding alsnog verlaten. Je betaalt dan over de maanden dat je onderwijs aan TMH hebt gevolgd collegegeld.

Wat betekent dit voor jou?

 • Je moet voor 1 januari 2022 de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond en dit middels het inleveren van je certificaten aan TMH bewijzen.
 • Je kunt de toelatingstoetsen maken in de z.g.n. ‘toetsvensters’ tussen juni en november 2021.
 • Je hebt per vak recht op twee kansen om de toets te behalen vóór 1 januari 2022.
 • Je wordt sterk aangeraden om de toelatingstoetsen vòòr 1 september 2021 af te ronden: dan begin je met een schone lei aan de pabo, wat jouw studiesucces en leerresultaten ten goede komt.
 • Studenten die deelnemen aan het 21+ traject moeten voor 1 september 2021 de Wiscat en de Interne Taaltoets hebben behaald, anders komen zij niet in aanmerking voor voorwaardelijke toelating.
Toetsdata

Bekijk deze op goedvoorbereidnaardepabo.nl. 

Aanbod van het ondersteuningsprogramma

Thomas More Hogeschool biedt evenals enkele andere pabo’s uit de regio hulp bij de voorbereiding op de toelatingstoetsen aan. Lees hier meer over het ondersteuningsprogramma  

Vragen?

Je kunt met jouw vragen altijd terecht bij onze Studentzaken door te bellen naar 06-12650042 of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bekijk ook de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl/veelgestelde-vragen-toelatingstoetsen.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.