fbpx

21+ traject

Wil je bij ons komen studeren en heb je geen afgerond havo-, vwo- of een mbo 4-diploma, maar ben je op 1 september van het komende studiejaar 21 jaar of ouder? Dan kun je deelnemen aan ons toelatingsonderzoek via het 21+ traject en ben je wellicht alsnog toelaatbaar voor onze opleiding!

Aanmelden

Meld je uiterlijk 1 juni aan voor onze vierjarige voltijd- of vierjarige deeltijdopleiding via www.studielink.nl. Bij je aanmelding moet je je vooropleidingen doorgeven, maar hier kun jij het 21+ traject (COLLOQUIUM DOCTUM) invullen. De medewerkers van Studentzaken zien dan bij jouw inschrijving direct je aanmelding voor het 21+ traject.

Hoe gaat het daarna in zijn werk?
 • Na aanmelding ontvang je van Studentzaken meer informatie én de link naar Cito om je aan te melden voor de toelatingstoetsen. 
 • Behaal vóór 1 juli de drie landelijke toelatingstoetsen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek en lever de certificaten in bij Studentzaken.
 • Dan stuurt Studentzaken je het een machtigingsformulier op om de kosten van het 21+-traject te incasseren (€ 150,-) 
 • Wanneer wij het getekende machtigingsformulier ontvangen hebben, word je uitgenodigd voor deelname aan het toelatingsonderzoek. Het onderzoek bestaat uit de WISCAT- en de interne taaltoets. (Deze dien je allebei in één keer te halen. Je hebt geen herkansing hiervoor.) Mocht je buitenlandse vooropleiding hebben, dan wordt er ook een taalassessment afgenomen.
 • Wanneer je het gehele traject hebt doorlopen neemt de Examencommissie een besluit over je toelating.
 • Bij een positief resultaat, zal Studentzaken je inschrijving afronden en je verder informeren.
Praktische informatie ter voorbereiding

Toelatingstoetsen
Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie over de toelatingstoetsen Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur & Techniek en de voorbereiding hierop.

Wiscat
Op www.cito.nl vind je meer informatie over de WISCAT en vind je oefentoetsen welke je een idee geven over de inhoud van deze toets. We raden je tevens aan om het boek ‘Basisvaardigheden Rekenen voor de Pabo’ (ISBN 9789001895822) aan te schaffen.

Taaltoets
Op www.pabo-taal.nl vind je de nodige informatie over de taaltoets, antwoorden op veel gestelde vragen en kun je een demo-toets maken.

Kosten
De kosten voor deelname aan ons 21+ traject zijn €150,-. Deze kosten worden pas in rekening gebracht als je alle drie de toelatingstoetsen hebt behaald, maar voor de start van het toelatingsonderzoek. 

Data toelatingsonderzoeken
Via Studentzaken ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan de WISCAT- en de interne taaltoets (en eventueel ook een taalassessment).

Aanmelden?
Aanmelden voor het toelatingsonderzoek kan tot uiterlijk 1 juni via www.studielink.nl

Vragen?
Stuur dan gerust een mail naar Studentzaken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.