fbpx

Stage in het buitenland

Studeer jij momenteel aan Thomas More Hogeschool? Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring. Meld je aan voor het Holland Scholarship of Erasmus+!


Wil je meer weten over internationalisering en/of studeren in het buitenland? Kijk dan ook op onze pagina internationalisering!

ERASMUS+
Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Aan de basis staat de gedachte dat investeringen in onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om mensen – ongeacht hun leeftijd of achtergrond – de kans te geven zich voortdurend te ontwikkelen oftewel: een leven lang te leren.

Meer informatie over Erasmus+ vind je hier 

HET HOLLAND SCHOLARSHIP

Het Holland Scholarship is een beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beurs is voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

Voor wie?

Het Holland Scholarship is bedoeld voor studenten van Thomas More Hogeschool die willen studeren, stage lopen of een onderzoek doen buiten de EER.

Beurs

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

Selectiecriteria

 • Je volgt een voltijd opleiding aan Thomas More Hogeschool.
 • Je gaat voor minimaal drie maanden en 15 ECTS naar het buitenland.
 • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de EER. 

Aanvragen

Er is geen deadline voor het aanvragen van de beurs. We adviseren  je wel om de beurs minimaal 2 maanden voordat je naar het buitenland gaat aan te vragen. Het Holland Scholarship vraag je aan bij de coördinator Internationalisering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

WilWeg

Op www.wilweg.nl/hollandscholarship vind je informatie over o.a. het Holland Scholarship. Wil je meer algemene informatie over de mogelijkheden voor een studie, stage of onderzoek in het buitenland en ervaringen van anderen? Kijk dan op www.wilweg.nl

Het Holland Scholarship wordt mogelijk gemaakt door:

 • Thomas More Hogeschool
 • EP-Nuffic
 • VSNU
 • Vereniging Hogescholen
 • ministerie OCW

ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 

De Erasmus Charter for Higher Education is toegekend aan Thomas More Hogeschool.
> Download Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.