fbpx

Stage - samen opleiden

Leren in de praktijk
Binnen de lerarenopleiding basisonderwijs neemt het leren in de praktijk een belangrijke plek in. Het opdoen van ervaringen in realistische leersituaties is van essentieel belang voor 'betekenisvol leren'. Daarom loop je al vanaf de eerste onderwijsperiode, in het eerste studiejaar, wekelijks stage en breng je tijdens de opleiding bijna een kwart van de opleidingstijd op basisscholen door. Binnen het onderwijs op de pabo wordt de koppeling gelegd naar het leren in de praktijk. Je gaat met gerichte praktijkopdrachten aan de slag, leert leeractiviteiten voorbereiden en neemt ervaringen mee terug naar de pabo.
Leren in de praktijk houdt ook in dat je tijdens je stage op professionele wijze wordt begeleid bij het leerproces. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je kennis in de praktijk toepast, maar ook nieuwe leerervaringen opdoet, jezelf leert kennen als leerkracht, kennis maakt met de diversiteit van kinderen en de wisselwerking tussen jezelf als leerkracht en anderen in de schoolomgeving.

Samen opleiden
Om jou zo goed mogelijk te begeleiden in je leerproces en de inhoud van de opleiding goed afgestemd te houden op de wensen en behoeften van basisscholen heeft Thomas More Hogeschool een samenwerkingsconvenant met 7 basisschoolbesturen gesloten in de regio, genaamd Thomas More Opleidingsschool. Onze samenwerking als Thomas More Opleidingsschool is erop gericht om vanuit een gezamenlijke visie, één gedeeld curriculum en opleidingsconcept alle studenten op te leiden tot de beste leraren voor Rotterdam en de regio middels samen opleiden, samen onderzoeken en samen professionaliseren. In dit samenwerkingsverband waarborgen we met elkaar de kwaliteit van de stageplek. We blijven voortdurend met het werkveld in gesprek over de inhoud van onze opleiding, zodat het onderwijs goed aangesloten blijft op actuele ontwikkelingen. Daarnaast geeft het convenant ook de garantie aan Thomas More Hogeschool dat alle studenten een stageplaats krijgen bij de aangesloten scholen van het katholiek primair onderwijs.

Optimale leermogelijkheden en pro-actieve studenten
Samen met de basisschoolbesturen streven we ernaar dat je in de praktijk op maat begeleiding krijgt in je eigen ontwikkeling tot leraar. Je krijg de kans om deel te nemen aan het gehele onderwijsproces in de school, dus ook in allerlei groepsactiviteiten. Hiermee dagen we je uit om je pro-actief op te stellen en je kansen tot leren te grijpen en te benutten.

Stage in het buitenland
Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring.

> Lees meer over stage in het buitenland

> Kijk hier de video van onze vlogger Maaike over stage

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter