fbpx

Stage

Kinderen basisschool les min

Leren in de praktijk

Juf en meester worden leer vooral door veel in de praktijk te zijn! Daarom neemt je stage (wij noemen dat het leren in de praktijk) een belangrijke plaats in tijdens je opleiding. Je begint direct in je eerste jaar met je te oriënteren op drie verschillende basisscholen in verschillende groepen en vanaf het tweede semester ben je elke week één dag op de basisschool te vinden en twee keer een week. Op deze manier leer je de verschillende typen onderwijs, scholen en leeftijdsgroepen goed kennen. Zo kom je erachter wat voor juf of meester je wilt worden.

We vinden het belangrijk om gedurende de hele opleiding theorie en praktijk met elkaar te verbinden. We maken de koppeling tussen het leren op de pabo en in de praktijk door met gerichte opdrachten aan de slag te gaan, leeractiviteiten voor te bereiden en de ervaringen weer mee terug te nemen naar de pabo. Dit houdt ook in dat je tijdens je stage op professionele wijze wordt begeleid gedurende je ontwikkeling. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je kennis toepast, maar ook 

 • nieuwe leerervaringen opdoet;
 • jezelf leert kennen als leerkracht;
 • kennis maakt met de diversiteit van kinderen;
 • ervaring op doet met alle verschillende rollen en groepen waar je als leerkracht mee te maken krijgt.

Samen opleiden – Thomas More Opleidingsschool 

Om dit zo goed mogelijk vorm en inhoud te geven, werken we nauw samen met zeven basisschoolbesturen in onze regio. Met elkaar zijn we de Thomas More Opleidingsschool. Onze samenwerking richt zich op het opleiden van alle studenten tot de beste leraren voor Rotterdam en regio. We blijven voortdurend met het werkveld in gesprek over de inhoud van onze opleiding, zodat het onderwijs goed blijft aansluiten op actuele ontwikkelingen. Daarnaast hebben onze studenten de garantie om te kunnen leren in de praktijk bij de aangesloten scholen van het (katholiek) primair onderwijs.

Optimale leermogelijkheden en proactieve studenten

Samen met de basisschoolbesturen streven we naar begeleiding op maat in de praktijk voor je eigen ontwikkeling tot leraar. Je krijg de kans om deel te nemen aan het gehele onderwijsproces in de school, dus ook in allerlei groepsactiviteiten. Hiermee dagen we je uit om je proactief op te stellen en je kansen tot leren te grijpen en te benutten.

Stage in het buitenland

Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring.

Lees hier meer over stage in het buitenland

Meer informatie

Heb je nog vragen, dan kun je mailen naar Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.