fbpx

Stage

Kinderen basisschool les min

Leren in de praktijk

Juf en meester worden leer vooral door veel in de praktijk te zijn! Daarom neemt je stage (wij noemen dat het leren in de praktijk) een belangrijke plaats in tijdens je opleiding. Het leuke van de pabo is dan ook dat je meteen in het eerste jaar al in de praktijk leert: ongeveer één dag per week met per semester 1 of 2 praktijkweken. Gedurende je opleiding wordt dat uitgebreid tot je uiteindelijk een eindstage doet (de lio) waarbij je echt een langere periode verantwoordelijkheid krijgt voor je groep.

Op deze manier leer je de verschillende typen onderwijs, scholen en leeftijdsgroepen goed kennen. Zo kom je erachter wat voor juf of meester je wilt worden.

Ons praktijkbureau koppelt je aan één van de bij ons aangesloten scholen binnen het (katholieke) basisonderwijs. Er is altijd wel een school die bij je past en die aansluit bij de ontwikkeling die jij doormaakt. Je kunt vanaf semester 2 door het invullen van stagevoorkeuren aan ons laten weten welke school je graag wilt zien. Uiteraard zijn er wel vaste criteria zoals de bouw waarin je moet leren in de praktijk, omdat het onderwijsprogramma van de pabo daarop aansluit. Je kunt wel aangeven of je op een montessorischool wilt leren of juist op een reguliere school, een binnenstadsschool of juist een dorpsschool of misschien wel in het speciaal basisonderwijs (vanaf jaar 3).

Samen opleiden – Thomas More Opleidingsschool 

Samen met ongeveer 160 basisscholen van 7 schoolbesturen in de omgeving van de Thomas More Hogeschool hebben we een krachtige samenwerking.  Met elkaar zijn we de Thomas More Opleidingsschool. Door goed samen te werken met elkaar leiden we alle studenten op tot de beste leraren voor Rotterdam en regio. Samen opleiden doen we zo dat studenten, scholen, pabo én kinderen er beter van worden!

Dit betekent dat we voortdurend met elkaar in gesprek blijven om de opleiding en het leren in de praktijk zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.

Klik op de logo’s hiernaast om meer te weten te komen van de besturen waar wij mee samenwerken en de scholen die bij deze besturen zijn aangesloten.

Stage in het buitenland

Denk je aan studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten Europa? Verleg dan nu je grenzen en onderscheid je door een internationale ervaring.

Lees hier meer over stage in het buitenland

Meer informatie

Heb je nog vragen, dan kun je mailen naar Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.