fbpx

Minor internationalisering

De minor internationalisering - ''Een onvergetelijk ervaring''

De wereld wordt steeds kleiner. Door een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een toekomst in die wereld, die cultureel steeds meer verweven raakt. Je leert omgaan culturen, tradities en samenlevingen. Hierdoor leer je jezelf beter staande te houden in onze multiculturele samenleving. Daarnaast is het ook zo dat je vandaag de dag niet alleen meer voor de Nederlandse arbeidsmarkt opgeleid wordt, maar ook voor de vrije Europese markt. Wanneer je je horizon verbreedt, met andere talen en culturen weet om te gaan, dan ben je veel breder inzetbaar en persoonlijk word je er sterker van. Je leert jezelf vaak beter kennen in zo'n periode. Je beseft wat je sterke en zwakke kanten zijn en je leert daarmee om te gaan. Niet alleen daardoor word je een betere leraar, maar je zult ook in staat zijn om internationalisering in het curriculum van de basisschool te integreren. En dat geeft jouw leerlingen een goede start als jonge 'wereldburgers'.

Kort overzicht van de inhoud

Je kunt kiezen tussen het doen van onderzoek of studeren aan een buitenlandse opleiding bij een van onze Erasmus+ partners. In dat laatste geval kun je gebruik maken van een Erasmus+ beurs.

Inhoud deel 1 (Oriëntatie):
- Literatuuronderzoek naar het gekozen land (historisch, demografische, politieke, onderwijspolitieke, economische, maatschappelijke en culturele aspecten, presentatie land en eerste stap persoonlijk logboek.

Inhoud deel 2 (Ondersteuning):
- Praktische voorbereiding reist, interculturele communicatietraining, verdieping in literatuur (Geert Hofstede) en in de onderzoekstheorie (Kallenberg) en verdere uitwerking onderzoeksvoorstel en literatuurpaper.

Inhoud deel 3 (Onderzoek):
- Uitvoeren van onderzoek in buitenland en uitwerking van onderzoek in eindverslag

De minor internationalisering: ''de beste keuze uit je pabo loopbaan''

Uitvoerder: Arie van Kooten

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.