fbpx

Minor internationalisering

De wereld wordt steeds kleiner. Door een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een toekomst in  die wereld, die cultureel steeds meer verweven raakt. Je leert omgaan met andere culturen, tradities en samenlevingen. Hierdoor leer je jezelf beter staande te houden in onze multiculturele samenleving en wordt je wereldwijzer. Daarnaast is het ook zo dat je vandaag de dag niet alleen meer voor de Nederlandse  arbeidsmarkt opgeleid wordt, maar ook voor de vrije Europese markt. Wanneer je je horizon verbreedt, met andere talen en culturen weet om te gaan, dan ben je veel breder inzetbaar en persoonlijk word je er sterker van. Je leert jezelf vaak beter kennen in zo’n periode. Je beseft wat je sterke en zwakke kanten zijn en je leert daarmee om te gaan. Niet alleen daardoor word je een betere leraar, maar je zult ook in staat zijn om internationalisering in het curriculum van de basisschool te integreren. En dat geeft jouw leerlingen een goede start als jonge ‘wereldburgers’.

Varianten

Op Thomas More Hogeschool bieden we voor het individuele minorgedeelte meerdere opties aan:

 1. De student voert zelfstandig een onderzoek uit op basis van een door hemzelf of door een praktijkplek geformuleerde onderzoeksvraag.
 2. De student voert zelfstandig een kleiner onderzoek uit, wat leidt tot een onderwijsproduct, hetzij voor het land waar je naartoe reist, hetzij voor het Nederlandse onderwijs.
 3. Studeren in het buitenland. Als TMH hebben we een Interinstitutional agreement met Uvic (Spanje), KP (Denemarken), Howest (Belgie), IPS (Portugal) en OsloMet (Noorwegen). Je kunt met een Erasmus+ beurs studeren aan deze opleidingen. Meer informatie over de opleidingen staat op de portal.
 4. Je kunt ook de internationale minor op de IPA op Aruba doen.
Studiebelasting
Een minor levert 30 EC op. Dat betekent een studiebelasting van 30 x 28 uur = 840 uur.
Voor Europa zijn er Erasmus+ beurzen beschikbaar. Buiten Europa maak je kans op een Holland Scholarship beurs. Beiden ter financiële ondersteuning.
Meer informatie over de Erasmus+ Partners van de TMH:

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.