fbpx

Uitschrijven

Student krijgt uitleg van een docent min

Uitschrijven/annuleren van je inschrijving
De beëindiging van jouw inschrijving loopt via Studielink. In principe schrijf je je elk jaar opnieuw in. Je inschrijving loopt vanaf 1 september en loopt automatisch af per 31 augustus. Als je je inschrijving eerder wilt beëindigen zijn er twee mogelijkheden:
• je inschrijving is nog niet compleet en het studiejaar is nog niet begonnen. In dit geval kun je je inschrijvingsverzoek via Studielink weer intrekken (annuleren)
• je staat ingeschreven en het studiejaar is al begonnen. In dit geval moet je een verzoek tot uitschrijven indienen via Studielink. Ook moet je je collegekaart inleveren bij Studentzaken, en (als het gaat om een tweede opleiding) het 'Bewijs Betaald Collegegeld'.

Je opleiding tussentijds beëindigen
Voordat je besluit om je opleiding tussentijds te beëindigen is het belangrijk je goed te informeren over de consequenties voor jou. Bijvoorbeeld voor je studiefinanciering. Als je wordt uitgeschreven heb je immers geen recht meer op studiefinanciering en de studenten OV-chipkaart. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO en Studentenreisproduct. Weet je zeker dat je je opleiding tussentijds wilt beëindigen dan volg je deze stappen:
• informeer je studiebegeleider en vraag naar de interne procedure
• ga naar je account in Studielink naar 'Mijn inschrijvingen'
• bij de opleiding die je wilt beëindigen klik je vervolgens op 'Verzoek tot uitschrijving'
• geef aan om welke reden je je wilt uitschrijven en met ingang van welke maand je je inschrijving wilt beëindigen.

Studentzaken neemt je uitschrijfverzoek in behandeling. Voor een tussentijdse uitschrijving hanteren wij hierbij de regel uit de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek. Jouw uitschrijving gaat in per de eerste van de maand volgend op het moment waarop het verzoek tot uitschrijving wordt ingediend. Je ontvangt van ons een bevestiging van de beëindiging van je inschrijving en uitleg over eventuele restitutie van collegegeld. Let op: bij een uitschrijving ingaande per 1 juli of later heb je geen recht meer op teruggave van collegegeld.

Bewijs betaald collegegeld
Heb jij van Thomas More Hogeschool een 'Bewijs Betaald Collegegeld' ontvangen voor een tweede inschrijving aan een andere hogeschool of universiteit? Dan kun je in de loop van het studiejaar alleen uitgeschreven worden als je het originele 'Bewijs Betaald Collegegeld' aan ons teruggeeft.

Je opleiding beëindigen in verband met afstuderen
Als je je diploma hebt behaald kan je er voor kiezen om je uit te schrijven bij Thomas More Hogeschool. Dit gebeurt niet automatisch. Je inschrijving loopt wel altijd af per 31 augustus. Voordat je besluit om je opleiding te beëindigen is het belangrijk je goed te informeren over de consequenties voor bijvoorbeeld je studiefinanciering. Als je wordt uitgeschreven heb je immers geen recht meer op studiefinanciering en de studenten OV-chipkaart. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO en van Studentenreisproduct.

Als je besloten hebt om een verzoek tot uitschrijving te doen, volg dan de volgende stappen:
• informeer bij je studiebegeleider wat je afstudeerdatum zal zijn
• doe in Studielink een verzoek tot uitschrijven
• vermeld de reden, 'diploma behaald'
• vermeld per welke datum je een uitschrijving wenst

Studentzaken neemt je uitschrijfverzoek in behandeling en controleert bij de examencommissie de examendatum. Controleer goed of je ook de juiste informatie bij DUO hebt aangeleverd met betrekking tot je studiefinanciering. Je ontvangt van ons een bevestiging van de beëindiging van je inschrijving en uitleg over eventuele restitutie van collegegeld.
Let op: Bij een uitschrijving per 1 juli of later heb je geen recht meer op teruggave van collegegeld

Teruggave wettelijk collegegeld
Over de maanden waarin je niet staat ingeschreven, ben je geen wettelijk collegegeld verschuldigd. Thomas More Hogeschool zal daarom na afronding van je uitschrijving een verrekening doen. Heb je het collegegeld in één keer voldaan dan ontvang je voor elke resterende maand van het studiejaar collegegeld terug. Bij betaling in termijnen worden de reeds betaalde termijnen verrekend met het totaal verschuldigde bedrag. Voor beide geldt: eventueel nog openstaande overige schulden bij de hogeschool (bijvoorbeeld boetes bij de Mediatheek) worden verrekend. Teveel betaald collegegeld wordt teruggestort op het rekeningnummer van de betaler. 

Let op: Bij een uitschrijving per 1 juli of later heb je geen recht meer op teruggave van collegegeld.

Teruggave instellingscollegegeld
Betaal je instellingscollegegeld? Dan is restitutie alleen mogelijk bij een uitschrijving met als reden 'afstuderen'. Neem daarom voordat je een verzoek tot uitschrijving gaat doen contact op met Studentzaken.
Stopzetten Studentenreisproduct en Studiefinanciering
Het is belangrijk dat je je studentenreisproduct en je studiefinanciering op tijd stopzet. Meer informatie hierover vind je op de site van Studentenreisproduct en van DUO.

Meer informatie
Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Dan helpt de medewerker van studentzaken je graag. Afdeling studentzaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.