fbpx

Doorstuderen: Universitaire master

Wellicht wil je na jouw opleiding tot Leraar Basisonderwijs doorstuderen. Er zijn verschillende HBO-masters waaronder onze eigen Master Passend Meesterschap die direct toegankelijk zijn. Maar er zijn ook Universitaire masters waarnaar je door kan stromen.

Daar zijn verschillende toelatingseisen voor. Afhankelijk van de Universiteit en opleidingsrichting waar jij naar toe wilt. Met de bachelor Leraar Basisonderwijs voltijd of Bachelor Leraar Basisonderwijs driejarig traject aan de Thomas More Hogeschool kan je doorstromen naar een premaster van 1 jaar die jou toegang verleend voor de master. Je bent dan dus nog minimaal 2 jaar aan het studeren boven op jouw bachelor. Voor deeltijdstudenten en zij-instromers gelden vaak weer andere vereisten.

We werken al een lange tijd samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam om een overstap naar een academische master soepel te laten verlopen. De meeste studenten van de Thomas More Hogeschool kiezen dan ook voor een van de pre-masters binnen Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Binnen de Pedagogische wetenschappen kan je kiezen voor drie richtingen: Gezinspedagogiek, Onderwijswetenschappen en Orthopedagogiek.

Voor alle drie de masters gelden toelatingstoetsen gericht op 'Methoden en technieken' en 'SPSS'. Om je daar op voor te bereiden kan je een programma bij de Erasmus Universiteit Rotterdam volgen. Aanvullend biedt ook de Thomas More Hogeschool ondersteuning aan. Mocht je daar meer informatie over willen dan kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de instroom bij de pre-master Orthopedagogiek geldt daar boven op nog een ander eis. In veel gevallen kan dit worden opgelost door het volgen van enkele losse modules op het gebied van Persoonlijkheidsleer, Inleiding in de Pedagogiek, Orthopedagogiek en Ontwikkelingspsychologie. Welke modules je moet volgen, krijg je te horen nadat je toelating is beoordeeld door de Toelatingscommissie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Studenten die de Minor Passend Onderwijs hebben gevolgd aan de Thomas More Hogeschool krijgen echter vrijstelling van deze losse modules.  

Klik op de links voor informatie over de opleidinghet programma en de toelatingseisen.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.