fbpx

Doorstroomprogramma 2020-2021

Droom jij ervan om leraar te worden op een basisschool?
Top! Er is namelijk dringend behoefte aan goede leraren! Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, kun je kiezen om het mbo-pabo doorstroomprogramma te volgen. Het Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool hebben dit programma samen ontwikkeld. In een half jaar tijd leer je alles wat je moet weten én kunnen voor de toelatingstoetsen van de pabo.

Wat houdt het doorstroomprogramma pabo in?
In het doorstroomprogramma volg je na je na je opleiding cursussen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Het programma loopt van september tot en met januari en na het halen van de toelatingstoetsen kun je dan in februari starten met de pabo.

Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je informatie om via zelfstudie aan de slag te gaan. We raden je aan dat in ieder geval te doen.  

Daarnaast bieden we je aan om per vak een cursus te volgen. Deze cursussen worden gegeven door een docent die goed weet wat de belangrijke inhouden zijn van de toelatingstoetsen. Daarbij heb je ook contact met andere studenten die zich op de toetsen voorbereiden. Zo’n groep kan je helpen bij het studeren.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in vogelvlucht door de inhoudelijke stof die je moet kennen voor de toetsen. Je actieve deelname en voorbereiding van de bijeenkomsten is een vereiste.


Voor wie is het doorstroomprogramma bedoeld?
Heb je al een diploma mbo niveau 4 of haal je binnenkort dit diploma en wil je de pabo volgen, maar heb je de toelatingstoetsen nog niet gehaald of wil je daarbij graag hulp, dan is dit een perfect programma voor jou. Overigens is het programma ook toegankelijk voor havisten.

Wat zijn de kosten voor het doorstroomprogramma?
Het doorstroomprogramma is geregeld via het zogenaamde contractonderwijs. Dit houdt in dat je een "particulier" student bent die voor het eigen onderwijs betaalt. Je hebt geen recht op studiefinanciering of een ov-kaart. De kosten zijn 50 euro per cursus.

Wanneer start het doorstroomprogramma?
Het doorstroomprogramma start in september. Je volgt het onderwijs op een van de Pabo’s in Rotterdam.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter