fbpx

Deeltijd compact (twee jaar)

School kinderen gadget min

Variant deeltijd opleiding THomas More HogeschoolStartmoment Thomas More Hogeschool september februariDuur opleiding Thomas More Hogeschool twee jaar

Wil jij werken met kinderen en is dit het moment om een carrièreswitch te maken? Of werk je al in het onderwijs en wil je je doorontwikkelen? Maak een belangrijk en mooi deel uit van hun groei en ontwikkeling als leerkracht basisonderwijs bij onze pabo en ontwikkel je met deze mooie veelzijdige baan die goed te combineren is met jouw huidige baan en privésituatie! 

Jouw voornaamste taak is lesgeven en kennis overdragen, maar je bent naast een pedagoog nog veel meer. Je bent enthousiast en wilt kinderen inspireren en helpen hun individuele kwaliteiten te ontdekken en hierin te groeien. Je neemt ze mee in o.a. de wereld van cijfers, letters, muziek en natuur! 

Wanneer je de opleiding in deeltijd gaat volgen, kun je over twee jaar als afgestudeerde leerkracht basisonderwijs voor de klas staan. Maar dat is natuurlijk niet de eerste keer dat je voor de klas staat. Bij ons loop je vanaf het begin van jaar 1 gelijk stage en pas je alles wat je leert in de lessen direct toe wanneer je les geeft. Want de theorie is handig, maar je leert pas echt over o.a. de kinderen, dynamiek van de school en het omgaan met ouders door het te doen. Van ons krijg je ook een pro-begeleider die individueel met jou en jouw ontwikkeling aan de slag gaat, waar je terecht kunt voor vragen en jou uitdaagt om je grenzen te verleggen en ondersteunt waar nodig. De pabo is bij ons ook in andere deeltijdvarianten te volgen, zoals de drie- of vierjarige deeltijd (al een hbo-/wo-bachelor of -master), zij-instroom (al werkend in het onderwijs) of LevelUp (mbo4-diploma).

Quote student fijn en openminded

Wanneer is een deeltijdopleiding voor jou een goede keuze?

De deeltijdopleiding is geschikt voor iedereen die een andere opleiding heeft gedaan en/of nu naast jouw huidige baan een carrièreswitch wilt maken en de pabo-opleiding wil doen. Omdat je uit verschillende zowel een dagvariant als een avondvariant kunt kiezen, is het goed te combineren met elke privésituatie. De opleiding bestaat voor minstens 50% uit zelfstudie, dat betekent dat veel vakken/projecten van de voltijdopleiding in de deeltijdopleiding worden aangeboden als zelfstudie-onderdelen. Daardoor is de opleiding individueler van aard.  

Heb je geen afgeronde hbo- of wo-bachelor of -master? Dan is de drie- of vierjarige deeltijd voor jou waarschijnlijk een goede optie.

Presentatie

Meer weten over de opleiding? Remke legt het je haarfijn uit!

 

Overzicht studie

Elk studiejaar is opgebouwd uit 2 semesters en 4 periodes. Elk semester heeft een eigen thema.

Stage

Na ongeveer een maand studie zul je voor het eerst gaan stagelopen. Je kunt een voorkeur aangeven voor de dag waarop je stageloopt, de woensdag kan echter niet als vaste stagedag gelden. We vinden het belangrijk dat je verschillende scholen ziet. Ook voor deze route geldt dat we diversiteit belangrijk vinden: verschillende scholen, in verschillende bouwen en met verschillende leeftijdsgroepen. Wij werken samen met 7 basisschoolbesturen in de regio, dus de mogelijkheden qua basisscholen om stage te lopen zijn enorm!

Lees meer...
Mogelijkheden lesdagen

Je kunt de verkorte deeltijd in twee varianten op dinsdag volgen. Start in de ochtend en heb les van 08.30 - 17.30 uur of start in de middag van 13.00 - 22.00 uur.

Begeleiding en studieadvies

Vanaf de start van de pabo bij Thomas More Hogeschool hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Dit gaat van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen tot de begeleiding van kinderen tot jouw eigen uitdagingen en ervaringen. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega.

Locatie

Op 300m lopen vanaf de achterkant van Rotterdam centraal staat onze hogeschool op een hele fijne en gunstige plek. Wij zijn makkelijk te bereiken met het ov, hebben een gezellig en knus gebouw met een mooi nieuw Café 80 waar je kunt chillen en eten en drinken kunt halen, fijne werkplekken en een lekker terras waar je buiten kunt zitten.

Profiel

De deeltijd compact is een pittig traject voor studenten die al (tenminste) een hbo-diploma hebben. Om te bepalen of je het in je hebt om dit traject in twee jaar succesvol af te ronden hebben we een profiel opgesteld en een intakeprocedure.

Toelatingseisen vooropleiding
 • Hbo-bachelor
 • Hbo-master
 • Wo-bachelor
 • Wo-master

Praktische informatie

Locatie

Benieuwd waar je gaat studeren? Loop een rondje door het gebouw met Daan en Ricardo!

 

Quote student serieus en nieuwe familie vrienden en kennis groen

HEb je nog vragen?
 • Aanmelden en inschrijven: Claudia de Graaf & Madeleine Wouters- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Toelating: Veronique Weima - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stage/leren in de praktijk: Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Algemene vragen over de verkorte deeltijd - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg je ons al op social media voor leuke nieuwtjes en inspiratie?

Instagram social media Thomas More Hogeschool   Youtube social media Thomas More Hogeschool   Facebook social media Thomas More Hogeschool   Linkedin social media Thomas More Hogeschool   Twitter social media Thomas More Hogeschool

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.