fbpx

Tweejarige deeltijdopleiding

Vooropleiding

 • afgeronde bachelor- of masteropleiding

De deeltijdopleiding op Thomas More Hogeschool biedt een versneld programma aan studenten die reeds in het bezit zijn van een afgeronde hbo- of wo-bachelor. Deze studenten kunnen in twee jaar hun bachelordiploma leraar basisonderwijs behalen.

Studiedagen
Je kunt de verkorte deeltijd volgen in de avond of gedurende de dag. Kies je voor de avondopleiding dan volg je colleges op dinsdag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur. Kies je voor de dagopleiding dan volg je colleges van 08:30 tot 17:00 uur. Start je in september, dan is de collegedag de dinsdag. Start je in februari, dan is de collegedag de donderdag.

Stage
Gedurende de studie loop je stage op een basisschool. De Thomas More regelt een stageschool voor je. Na ongeveer een maand studie zul je voor het eerst gaan stagelopen. Je kunt een voorkeur aangeven voor de dag waarop je stageloopt, de woensdag kan echter niet als vaste stagedag gelden.

Profiel
De tweejarige deeltijdopleiding is een pittig traject voor studenten die al (tenminste) een hbo-diploma hebben. Om te bepalen of je het in je hebt om dit traject in twee jaar succesvol af te ronden hebben we een profiel opgesteld en een intakeprocedure.

Opbouw van de opleiding
Elk studiejaar is opgebouwd uit 2 semesters en 4 periodes. Elk semester heeft een eigen thema.

Niet in het bezit van een hbo- of wo-diploma?
Studenten die niet in het bezit zijn van een hbo- of wo-bachelor kunnen daarom niet worden toegelaten tot de tweejarige opleiding. We adviseren deze studenten om de vierjarige-deeltijdopleiding leraar basisonderwijs te volgen. Ben je hier in geïnteresseerd neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vragen over de verkorte deeltijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 4 semesters van student tot leraar

 • Icon 01

  Onderwijsontwerp & Kindkracht

  In dit semester word je toegerust op de praktijk. Hoe sta je in de groep? Hoe organiseer en ontwerp je onderwijs? Hierbij staat het kind en het leerproces centraal.

 • Icon 02

  Groepskracht & leerkracht

  In dit semester staat het werken met de groep centraal. Hoe bied je een rijke leeromgeving en betekenisvol onderwijs? Je ontwerpt complexe lessen vanuit verschillende contexten.

 • Icon 03

  het jonge kind & schoolkracht

  In dit semester verschuift de focus van de groep naar het (jonge) kind. Je krijgt achtergrondkennis en modellen aangereikt voor het zien van en aansluiten bij verschillen in talenten, behoeften en achtergronden van kinderen. Aan het einde van semester drie ben je regisseur van de ontwikkeling van het kind en kan je passend onderwijs creëren.

 • Icon 04

  schoolkracht & profileren

  In dit semester kies je voor de specialisatie het jonge of het oudere kind. De focus ligt op integratie van de verschillende vakgebieden. Aan het einde van semester vier ben je startbekwaam, draag je jouw eigen passie uit en heb je een persoonlijke visie op onderwijs en leren ontwikkeld. Je bent klaar voor de praktijk!

 • Image 01 Eerste semester
 • Image 02Tweede semester
 • Image 03 Derde semester
 • Image 04 Vierde semester

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter