fbpx

Deeltijd

Kinderen basisschool les scheikunde min

Variant deeltijd opleiding THomas More HogeschoolStartmoment Thomas More Hogeschool septemberDuur flexibele deeltijd pabo opleiding oranje

Wil jij werken met kinderen en is dit het moment om een carrièreswitch te maken? Of werk je al in het onderwijs en wil je je doorontwikkelen? Maak een belangrijk en mooi deel uit van hun groei en ontwikkeling als leerkracht basisonderwijs bij onze pabo en ontwikkel je met deze mooie veelzijdige baan die goed te combineren is met jouw huidige baan en privésituatie! 

Als leraar ben je pedagoog, onderwijzer en daarnaast nog veel meer! Je bent enthousiast en wilt kinderen begeleiden in hun eigen ontwikkeling tot zelfredzame volwassene in een veranderende wereld. Je neemt ze o.a. mee in de wereld van cijfers, letters, muziek, natuur en nog veel meer! Wij ondersteunen je in het eigen maken van alle kennis en vaardigheden voor dit veelzijdige beroep op een manier en in een tempo dat bij jou past.

Wanneer je de opleiding in deeltijd gaat volgen, combineer je studeren met werken en je privéleven. Onze deeltijd opleiding is flexibel. Je ontwikkelt je richting het behalen van de leeruitkomsten. Zo weet je al meteen waar je naartoe werkt. Je maakt zelf keuzes in de wijze waarop je je deze leeruitkomsten eigen maakt en in welk tempo je de modules volgt die je ondersteunen bij je ontwikkeling.

De modules bieden we aan in een regulier studietempo en in een compacte variant, waarbij je de stof twee keer zo snel eigen maakt. Na het eerste half jaar bepaal je in afstemming met je pro-begeleider of je de compacte modules of de modules in het reguliere studietempo wilt volgen. Beheers je een leeruitkomst al op basis van jouw praktijkervaring? Dan kun je ervoor kiezen deze leeruitkomst versneld aan te tonen.

Quote student fijn en openminded

Presentatie

Meer weten over de opleiding? Josanne legt het je haarfijn uit!

 

Wanneer is een deeltijdopleiding voor jou een goede keuze?

De deeltijdopleiding is geschikt voor iedereen die een andere opleiding heeft gedaan en/of nu naast jouw huidige baan een carrièreswitch wilt maken en de pabo-opleiding wil doen. Omdat je uit verschillende zowel een dagvariant als een middag-avondvariant kunt kiezen, is het goed te combineren met elke privésituatie. De opleiding bestaat voor minstens 50% uit zelfstudie, dat betekent dat veel vakken/projecten van de voltijdopleiding in de deeltijdopleiding worden aangeboden als zelfstudie-onderdelen. Daardoor is de opleiding individueler van aard.  

FLExibele opleidingsduur

Binnen onze deeltijd opleiding ontwikkel je je richting leeruitkomsten.

Heb je een mbo-4 of havo vooropleiding? 
Dan start je de deeltijdopleiding in regulier studietempo (2,5-4 jaar). Blijkt na het eerste half jaar dat het studeren je goed afgaat?  Dat je minder studietijd nodig hebt om je de leeruitkomsten eigen te maken? Dan kun je ervoor kiezen om te versnellen en over te stappen naar het compacte studieprogramma.

In overleg met jouw pro-begeleider bepaal je wanneer je er aan toe bent om jouw leeruitkomsten aan te tonen. Ook de wijze waarop je deze aantoont kun je zelf kiezen. Zo stel je gedurende de opleiding jouw persoonlijke studieplan samen. Tegelijkertijd bieden we jou gestructureerde opleidingsprogramma’s die houvast bieden wanneer je daar behoefte aan hebt.

Heb je een HBO/WO-bachelor vooropleiding?
Dan kun je de opleiding volledig in de compacte route (2 jaar) volgen en/of studeren als zij-instromer.

Wil je losse vakken volgen die passen bij jouw persoonlijke situatie en talent en heb je minimaal een MBO 4 vooropleiding, dan kun je er ook voor kiezen te studeren via Level Up.

Overzicht studie

Deze bestaat uit een propedeuse-, specialisatie- en een afstudeerfase. Elke fase heeft zijn eigen charmes en uitdagingen, maar hebben allemaal het doel om jou op de juiste manier te helpen met ontwikkelen naar een afgestudeerde leerkracht. Je zult zowel colleges als online lessen volgen, aan de slag gaan met projecten, onderzoeken uitvoeren, een specialisatie en minor kiezen en direct vanaf de start begin je direct met stage lopen. De deeltijdopleiding bestaat uit één verplichte praktijkdag en één opleidingsdag.

Stage

Je loopt elk semester 1 dag per week stage op een basisschool. We vinden het belangrijk dat je verschillende scholen ziet. Vandaar de eis dat je per jaar 1 stage op je werkschool mag lopen, en de andere stage loop je op een andere school. Ook voor deze route geldt dat we diversiteit belangrijk vinden: verschillende scholen, in verschillende bouwen en met verschillende leeftijdsgroepen. Het eerste semester loop je stage in de groepen 4 t/m 8, het tweede semester ook, maar dan in een andere groep en op een andere school. Heb je bijvoorbeeld het eerste semester in groep 5 stagegelopen, dan loop je het tweede semester stage in groep 4, 6/7/8. Wij werken samen met 7 basisschoolbesturen in de regio, dus de mogelijkheden qua basisscholen om stage te lopen zijn enorm!

Lees meer...
Mogelijkheden lesdagen

We bieden twee varianten voor de deeltijd aan. Voor de ochtend-/middagopleiding is de lesdag op donderdag van 09.00 - 18.00 uur. Voor de middag-/ avondopleiding is de lesdag op donderdag van 13.00-22.00 uur. (Herkansingen van toetsen voor beide varianten zijn op maandag- en woensdagavond.)

Uren

Per week besteed je ongeveer 8 uur aan opleidingstijd (colleges), 8 uur aan je stage en heb je ongeveer 10 uur aan zelfstudie (in toetsperiodes kunnen dit meer uren zijn en uiteraard per persoon verschillend).

Begeleiding en studieadvies

Vanaf de start van de pabo bij Thomas More Hogeschool hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Dit gaat van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen tot de begeleiding van kinderen tot jouw eigen uitdagingen en ervaringen. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega.

Minors

Tijdens onze studie kun je je in een later studiejaar gaan verdiepen in een aantal onderwerpen door middel van een minor. De opties zijn heel divers, dus je hebt genoeg keuze om te bepalen waar je je me bezig wilt houden en in wilt ontwikkelen. Een aantal van onze minoren zijn: onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur, passend onderwijs, internationalisering, onderzoekend en ontwerpend leren en werken in het basisonderwijs.

Lees meer...
Locatie

Op 300m lopen vanaf de achterkant van Rotterdam centraal staat onze hogeschool op een hele fijne en gunstige plek. Wij zijn makkelijk te bereiken met het ov, hebben een gezellig en knus gebouw met een mooi nieuw Café 80 waar je kunt chillen en eten en drinken kunt halen, fijne werkplekken en een lekker terras waar je buiten kunt zitten. We zijn nog een heel tof innovatielab aan het bouwen en een interactieve buitentuin waar lessen kunnen worden voorbereid en worden gegeven!

Toelatingseisen deeltijd

Je kan starten met de deeltijdopleiding met:

 • een havo/vwo diploma
 • een mbo-4 diploma
 • een propedeuse hbo/wo
 • als je de 21+ toets hebt behaald. (Lees hier meer info.)

Praktische informatie

Locatie

Benieuwd waar je gaat studeren? Loop een rondje door het gebouw met Daan en Ricardo!

 

Quote student serieus en nieuwe familie vrienden en kennis groen

HEb je nog vragen?
 • Aanmelden en algemene vragen: Claudia de Graaf & Madeleine Wouters- Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Toelating: Veronique Weima - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stage/leren in de praktijk: Angelique Lopez & Michelle Verweijen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg je ons al op social media voor leuke nieuwtjes en inspiratie?

Instagram social media Thomas More Hogeschool   Youtube social media Thomas More Hogeschool   Facebook social media Thomas More Hogeschool   Linkedin social media Thomas More Hogeschool   Twitter social media Thomas More Hogeschool

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.