fbpx

Opleiding

Als leraar heb je een veelzijdig beroep. Je voornaamste taak is lesgeven, maar er komt veel meer bij kijken. Zo houd je in de gaten welke leerling extra aandacht of juist uitdaging nodig heeft. Je overlegt met ouders over de voortgang van hun kind, bespreekt met collega’s hoe je het onderwijs kunt verbeteren en organiseert projecten en excursies. Juist die afwisseling maakt het beroep van leraar basisonderwijs zo aantrekkelijk.

Als toekomstig leraar ben je nieuwsgierig: naar je medemensen, de wereld om je heen en vooral naar kinderen en hoe zij zich ontwikkelen. Een enthousiaste, energieke, optimistische en vooral open houding helpt om je te ontwikkelen tot een goede leraar.

Het programma kent een stevige kennisbasis. Tijdens de opleiding leer je over pedagogiek, psychologie, reken- en taaldidactiek, kunstzinnige vorming en wereldoriëntatie. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen, het begeleiden van kinderen bij het leren en het volgen van hun ontwikkeling, het doen van onderzoek om je onderwijs te verbeteren en het voeren van gesprekken met collega’s en ouders. Je leert daarbij het goede te doen, ook in de ogen van de kinderen. Gedurende de opleiding dagen we studenten uit om hun eerder opgedane kennis en ervaringen, je overtuigingen en je gewoontes, voortdurend kritisch tegen het licht te houden, zoveel mogelijk te verrijken en -waar nodig- bij te stellen.


Begeleiding en studieadvies

Individuele begeleiding is belangrijk binnen de pabo. De pro-begeleider heeft een breed beeld van jouw ontwikkeling en kan je uitdagen om je grenzen te verleggen en ondersteunen waar nodig. Met je pro-begeleider heb je gesprekken over je studievoortgang, je motivatie en je prestaties. Gedurende het eerste studiejaar word je gewaarschuwd voor het risico van een negatief bindend studieadvies (NBSA). Aan het einde van het eerste studiejaar volgt een officieel studieadvies. Om een positief studieadvies te ontvangen en over te mogen gaan naar het tweede studiejaar van de opleiding, dien je minimaal 50 EC (European Credits) te hebben behaald (van de 60 EC totaal). Daarnaast dien je de wiscat, de toets taal eigen vaardigheid en de stages voldoende te hebben afgerond.

Varianten

Thomas More Hogeschool biedt de opleiding tot leraar basisonderwijs aan in meerdere varianten, zodat jij je studie kunt volgen op de manier waarbij jij je het prettigst voelt:

Voltijd

Vierjarige voltijd

- Driejarige voltijd

Deeltijd

- Tweejarige Deeltijd (Keuze uit een dag- of avondopleiding)

- Deeltijd

- Zij-instroom

 

Specialisatie

Specialist muziek in het PO (voltijd)

Minor

Verder kun je tijdens je studie kiezen uit verschillende minoren, zoals Onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur, internationalisering en nog een paar. Bekijk hier ons volledige aanbod.


Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter