fbpx

Opleiding

Lerares geeft aardrijkskundeles aan kinderen min

Als leerkracht heb je een veelzijdig beroep. Je voornaamste taak is lesgeven, maar je bent ook een pedagoog en nog veel meer. Je bent een belangrijk onderdeel in de groei en ontwikkeling van de kinderen en tijdens dit leerproces zal geen enkele dag hetzelfde zijn. Deze afwisseling maakt het beroep van leerkracht basisonderwijs zo aantrekkelijk, want je bent veel meer dan alleen een leraar!

Het programma kent:

 • een stevige kennisbasis met onder andere pedagogiek, psychologie, reken- en taaldidactiek, kunstzinnige vorming en wereldoriëntatie;
 • veel aandacht voor de ontwikkeling van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen, de begeleiding van kinderen;
 • de uitdaging en mogelijkheid om direct vanaf het begin de theorie toe te passen tijdens de stage;
 • individuele begeleiding van studenten om te ondersteunen bij de studie en de ontwikkeling van studenten.

Thomas More Hogeschool is een pabo in hartje Rotterdam die persoonlijk en innoverend is en niet in hokjes denkt. Zo leiden wij mensen op die de (toekomstige) wereld nodig heeft en samen overbruggen we scheidslijnen. Wij durven het anders te doen als het nodig is en bieden een plek waar nieuwe en creatieve ideeën ontstaan en uitdagingen worden getackeld.

Varianten

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan met betekenisvol werk voor kinderen. Of je nu net je diploma/propodeuse hebt behaald en kiest voor de voltijdstudie of het tijd is voor een carrièreswitch en deze deeltijd studie combineert met jouw huidige baan en privésituatie? Er zijn verschillende routes om leerkracht in het basisonderwijs te worden, maar ongeacht jouw persoonlijke situatie, wij hebben een route die bij jou past! 

Klik op de variant hieronder voor meer informatie. 

Voltijd Thomas More Hogeschool  Deeltijd Thomas More Hogeschool

Specialisatie muziek

In samenwerking met het Rotterdams conservatorium Codarts bieden wij de leergang muziek op de pabo aan. In dit traject ontwikkel je je vanuit je passie voor muziek tot een leerkracht gecertificeerd en gespecialiseerd in het verzorgen van muziekonderwijs. Dus naast jouw pabo-diploma, behaal je ook een erkend diploma vakspecialist muziek. De opleiding specialist muziek in het primair onderwijs is bedoeld voor pabostudenten die affiniteit hebben met muziek en cultuur en extra scholing willen op muzikaal gebied.

Lees hier meer over de specialisatie muziek.

Minor

Tijdens onze studie kan elke student met een minor zich verder verdiepen in een aantal onderwerpen, zoals onder andere onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur en internationalisering. 

Lees hier meer over onze minoren.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.