fbpx

Mini Medical School (MMS)

Mini Medical School EUR en TMH
De inschrijving voor de Mini Med School (MMS) 2018 is geopend! Dit project biedt basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de Geneeskunde! Dit kunnen zowel plusklassen zijn, als ‘gewone’ klassen. In een serie van twee lessen van elk 2 uur neemt een duo van een geneeskunde student (Erasmus MC) en een PABO-student (Thomas More Hogeschool) de leerlingen mee in de wereld van de geneeskunde. Dit jaar hebben de lessen als onderwerp de longen. Hoe werken de longen? Wat gebeurt er als je benauwd bent, bijvoorbeeld door astma? En wat kan je doen als iemand niet meer kan ademen? Hierbij zullen de lessen verzorgd worden op de basisscholen zelf.


Inschrijving kan tot 1 mei 2018 door Eline Visser (coördinator MMS) te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag bij de inschrijving vermelden:

 • Naam en adresgegevens van de school
 • Naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon
 • Aantal leerlingen in de klas en bijzonderheden (bijvoorbeeld: plusklas, leerlingen uit verschillende groepen, etc.)
 • Beschikbaarheid in de periode maart t/m april (onze studenten zullen de twee lessen van elk twee uur zo veel mogelijk in deze periode plaats willen laten vinden. Graag horen we op welke data en tijden dit zou uitkomen in maart en april).
 • Of school al eerder heeft deelgenomen aan de Mini Med School

N.B: Helaas zijn er maar een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk. U zult zo snel mogelijk een reactie ontvangen op uw aanmelding.
Aansluitend op de lessenreeks zal er op 9 en op 16 mei 2018 een proefstudeerdag plaatsvinden op het Erasmus MC voor een beperkt aantal leerlingen. Inschrijving kan tot 1 mei 2018 door Eline Visser (coördinator MMS) te mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is de Mini Medical School (MMS)?
De Mini Medical School is een initiatief van het Erasmus MC, Wetenschapsknooppunt en Thomas More Hogeschool dat al enkele jaren plaatsvindt. Het doel is om basisschoolleerlingen in contact te brengen en te laten verwonderen over wetenschap. Gedurende het Mini Medical School traject wordt er onderwijs georganiseerd onder begeleiding van geneeskundestudenten en PABO-studenten op de basisscholen zelf. Een deel van deze basisschoolleerlingen, als ook andere basisschoolleerlingen uit de regio Rotterdam, komt vervolgens naar de proefstudeerdag om onderwijs te volgen op een échte universiteit. Dit jaar staat de Mini Medical School in het teken van ‘de longen’.


De MMS proefstudeerdag 2018
Je longen zijn van levensbelang. Per dag ademen we wel meer dan 10.000 keer om ons lichaam te voorzien van zuurstof. Wil jij weten hoe dit werkt en wat er gebeurt als je longen ziek zijn? Kom naar de proefstudeerdag van de Mini Medical School op woensdagmiddag 9 of 16 mei 2018. Dit jaar heeft de proefstudeerdag het thema 'de longen'. De dag zal plaatsvinden op de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Wil je een dag lang in de huid van een echte arts-onderzoeker kruipen? Schrijf je dan in voor een van de proefstudeerdagen!


College
De dag begint met een inleidend college door een echte arts-onderzoeker!


Workshops
Na het college zal er met behulp van drie interactieve workshops nog meer geleerd worden over de longen en longziekten zoals astma. De kinderen zullen leren eerste hulp te verlenen bij verstopping van de luchtweg, en zullen ervaren hoe longonderzoeken in zijn werk gaan.


Voor wie?
Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool en lijkt deze proefstudeerdag je leuk? Schrijf je dan in! Je kunt je individueel inschrijven of met je hele schoolklas. Helaas zijn de plekken beperkt, dus wees er snel bij!


Waar?
Op een echte universiteit! Namelijk in de collegezaal van het Onderwijscentrum (2e etage FE-gebouw) in het Erasmus MC.


Hoe kan ik inschrijven?
Schrijf je in vóór 1 mei 23:59 uur via deze website. Er zal later een link verschijnen op deze website. Inschrijven mag via de school, maar ook op individuele basis.
We zien jullie graag terug op 9 of 16 mei!

Namens het Erasmus MC, Thomas More Hogeschool en de Mini Medschool commissie,
Prof. dr. Charles Boucher (EUR)
Marjo Quartel (TMH)
Eline Visser, coördinator Mini Medschool (EUR)
Emma Willighagen, coördinator Mini Medschool (TMH)
Rebecca de Waal, coördinator Mini Medschool (TMH)

 

De MMS is een initiatief van het Querido Honours College van het Erasmus MC in samenwerking met de Thomas More Hogeschool en het Wetenschapsknooppunt.
gepubliceerd: 11 oktober 2017

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter