fbpx

Thomas More Hogeschool biedt studenten baangarantie in strijd tegen dreigend lerarentekort Rotterdam

Er is werk voor leraren in Rotterdam
Hoewel het lerarentekort in heel Nederland een groeiend probleem is, is de nood in Rotterdam het hoogst. Volgens schattingen blijft over vier jaar tien procent van de vacatures onvervuld. Terwijl Rotterdam juist een kans biedt om echt het verschil te maken voor kinderen. Er is werk voor leraren in Rotterdam!

Een goede start van je carrière of een carrièreswitch?
De gemeente Rotterdam wil met extra opleidingsmogelijkheden meer leraren naar de stad trekken. Alle leraren die werkzaam zijn op Rotterdamse scholen ontvangen een gratis Rotterdampas en een opleidingsbudget. Thomas More Hogeschool doet er nog een schepje bovenop en biedt in samenwerking met zeven katholieke schoolbesturen uit regio Rotterdam vanaf aankomend schooljaar (september 2017) een baangarantie aan haar studenten. Direct na je afstuderen krijg je een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Hoe kan dat baangarantie?
Het gaat goed met het katholieke onderwijs in Rotterdam. Zo hebben de Mariaschool (op de Schietbaanlaan), de Schaepmanschool en de Globetrotter recent de status excellent gekregen. Ouders kiezen graag voor deze scholen, maar vacatures worden op Rotterdamse basisscholen niet makkelijk ingevuld. Als de baangarantie helpt om meer jongeren enthousiast worden voor het onderwijs en de instroom daardoor groeit, zijn er in totaal méér leraren beschikbaar.
Door de verhoogde kwaliteit van de lerarenopleiding durven de katholieke schoolbesturen een baangarantie voor pabo-studenten aan. De toelatingseisen zijn vorig jaar verscherpt en de begeleiding van studenten is intensiever. Het is niet de makkelijkste opleiding maar als je eenmaal je diploma hebt, dan hebben de schoolbesturen, de werkgevers, het volste vertrouwen in je. Dit vertrouwen wordt versterkt door het nauwe contact tussen de schoolbesturen en Thomas More Hogeschool. De studenten verlaten hierdoor de opleiding met precies de juiste bagage. Een voorbeeld: veel basisscholen zijn bezig met een nieuwe, onderzoekende stijl van leren. Het is fijn als nieuwe leerkrachten al op deze manier werken.

 

Meer informatie:

Rijksoverheid - Aanpak tekort aan leraren

Rijnmond - Rotterdam lokt leraren met welkomstpremie

NOS - Rotterdam komt met bonussen voor leraren

AD - Baangarantie voor studenten in strijd tegen lerarentekort

NOS - Hoger loon voor leraren

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter