fbpx

Koningin Máxima bezoekt Thomas More Hogeschool

Hare Majesteit Koningin Máxima en de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker brachten woensdagochtend 7 december een werkbezoek aan de pedagogische academie Thomas More Hogeschool in Rotterdam.

> Bekijk hier de videoregistratie

Hare Majesteit Koningin Máxima en de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker brachten woensdagochtend 7 december een werkbezoek aan de pedagogische academie Thomas More Hogeschool in Rotterdam.

> Bekijk hier de videoregistratie

Daar vond een conferentie plaats over het belang van het muziekonderwijs op de basisschool – en dus ook op de lerarenopleiding. Het draaide onder andere om de vraag hoe de pabo’s er de komende jaren voor kunnen zorgen dat meer leerkrachten muziekonderwijs gaan geven op de basisschool.

Méér Muziek in de Klas

Het platform ‘Méér Muziek in de Klas’ stimuleert het realiseren van structureel muziekonderwijs in het basisonderwijs. Koningin Máxima, de minister en enkele muziekambassadeurs spraken met de pabo-directeuren over diverse visies op de vormgeving en implementatie van muziekonderwijs. Zo richt Hogeschool De Kempel in Helmond zich op het creëren van een leerklimaat waar muziek deel uitmaakt van het dagelijks leven op de pabo. De Saxion Hogeschool heeft vanaf het eerste studiejaar een ‘leerlijn’ muziek.

Unieke opleiding Thomas More

De Thomas More Hogeschool liet zien hoe zij zich, door intensieve samenwerking met het Rotterdamse conservatorium Codarts, richt op specifieke verschillen tussen studenten. Dit komt tot uiting in een unieke driejarige opleiding, waarin muzikale talenten zich – binnen hun reguliere opleiding tot leerkracht basisonderwijs – ook ontwikkelen tot vakspecialist muziek.

Pabo-koor

Anderhalf jaar geleden sprak Koningin Máxima, die erevoorzitter is van het platform ‘Méér Muziek in de Klas’, de wens uit om op elke pabo met een koor te starten. Diverse pabo’s hebben die uitdaging aangenomen; zo ook de Thomas More Hogeschool, samen met Codarts. Tijdens haar werkbezoek vandaag heeft een gemengd koor van pabo- en conservatoriumstudenten voor Koningin Máxima het lied ‘The window of hope’ gezongen.

Muziekdocenten Roeland Vrolijk en Leo Aussems hebben de wens van de koningin vormgegeven in hun boek ‘Tijd voor muziek’, om studenten te helpen leren zingen en zich muzikaal te vormen.

koningin Máxima bezoekt Thomas More Hogeschool

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.