fbpx

Innovatielab Rotterdams onderwijs

Innovatielab 2Innovatielab 1

We zijn een bruisend ontmoetingscentrum voor onderwijsprofessionals in Rotterdam en aangrenzende regio's. Hier bieden we een oefenplaats voor wie met hart en ziel wil werken aan onderwijs waarin we kinderen voorbereiden op een toekomst, waarin zij met kennis van de wereld leren bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. Dit jaar opent Thomas More Hogeschool haar nieuwe innovatielab. Het innovatielab is een omgeving voor jong en oud, waarin je je echt kunt uitleven en de nieuwste toepassingen op het gebied van ICT, wetenschap & technologie en onderwijsinnovatie kunt ontdekken. 

Het innovatielab is een spannende omgeving die direct ander gedrag uitlokt van kinderen, studenten, docenten, leerkrachten en onderzoekers. Een ruimte om te experimenteren en te beleven. Een ‘makerspace’ met High en Low tech toepassingen. Hier ontwerpen onderwijspioniers samen onderwijs voor de makers van de toekomst. De inrichting van ons lab is gebaseerd op het boek van David Thornburg: ‘From the Campfire to the Holodeck’. Elke les starten we bij onze ‘Campfire’. Een mooie centrale plek in het lab waar we elkaar inspireren om te ontdekken, proberen, ervaren, leren en onderzoeken. Na de introductie verspreiden we ons over de werkvloer. De perfecte plek om te ervaren, te onderzoeken of gewoon te ‘klooien’ is onze makerspace. In het boek beschrijft de schrijver dit als de ‘Sandpit’. Zelfstandig aan de slag kan ook, dat doen we op individuele werkplekken die we de ‘Cave’ noemen. Even overleggen met elkaar is mogelijk bij de ‘Watering hole’. Uiteindelijk sluiten we onze les af bij de ‘Campfire’. Deze plek noemen we nu de ‘Mountain Top’. Hier presenteren leerlingen, studenten, docenten en leerkrachten hun bevindingen en ontdekkingen. 

Activiteiten in en vanuit het innovatielab 

In het innovatielab staan er iedere week activiteiten op het programma. Variërend van inspiratielezingen, demo workshops, pabo onderwijsmodules, Skillslab netwerk bijeenkomsten, tot een post HBO specialisatie innovatie en digitale didactiek voor leerkrachten en parallel hieraan een minor voor studenten die met extra bagage op dit gebied het werkveld willen betreden. 

Studenten en leraren kunnen experimenteren met de nieuwste technologische toepassingen in hun onderwijs en schoolklassen worden uitgenodigd om de toepassingen mee uit te testen. Zo realiseren we een optimale leerwinst: 

 • Kinderen die op visite komen ontwikkelen hun digitale en makers skills; 
 • Studenten en leraren ondervinden hoe hun onderwijsontwerp met de nieuwste high tech en low tech toepassingen aanslaat bij kinderen en kunnen zo gericht hun onderwijs steeds verder door ontwikkelen; 
 • En we onderzoeken en ontwikkelen kennis over effectieve toepassingen voor de toekomst. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of gelijk een workshop boeken? Klik hier.https://thomasmoreacademie.nl/post-hbo-opleiding-specialist-innovatie-en-digitale-didactiek/

In onze missie werken we actief samen met diverse partners. Partners op het gebied van onderwijsinnovatie met inzet van technologie, met het oog op het Samen Opleiden en Samen professionaliseren van leraren die actief willen bijdragen aan het ontwikkelen van kinderen tot makers van de toekomst. 

Meedenken en bijdragen aan onze missie? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Innovatielab 3

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.