Studeren? Hoe zit het met het eten?

 

Studeren is een belangrijke fase in het leven. Er moet soms hard worden gewerkt, maar het gaat om een belangrijk doel: Je werkt aan de toekomst! Soms zijn er dagen waarin er nauwelijks iets van je wordt verwacht en soms zijn er dagen waarin je wel 18 uur aan het zwoegen bent. Steeds maar beter willen zijn, steeds maar oefenen, het kost veel energie. Het mooiste is om alles in één keer te halen, met het liefst zo hoog mogelijke cijfers. Je jaagt jezelf op, put jezelf uit. Maar wordt er wel stilgestaan bij het feit dat je ook nog aan jezelf moet denken, dat je bijvoorbeeld goed moet blijven eten?

Als ik uit mijn eigen ervaring mag spreken, dan ben ik zeker tijdens tentamenweken meestal tot laat op om alles af te maken of nog verder te werken aan de laatste projecten. Het gezond eten schiet er bij in. Hier is wat aan te doen! Na wat research ben ik erin geslaagd om enkele recepten te vinden van maaltijden die gezond zijn en weinig voorbereidingstijd vragen. Hieronder staat een voorbeeld vermeld. Laat mij weten wat je ervan denkt!
> Klik hier voor meer voorbeelden

Bacon-prei taart met kaas

Ingrediënten

  • 8 plakken filodeeg (of 6 plakjes diepvriesbladerdeeg )
  • 1 ons bacon
  • 1 ei
  • 500 gr prei
  • 125 ml crème fraiche
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 100 gr belegen kaas, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
  • zout en peper
  • boter of olie

Bereiding

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Ontdooi de plakjes filodeeg of diepvriesbladerdeeg.
    Knip de juiste vorm van het bakpapier en leg het in de taartvorm of bestrijk de taartvorm met boter of olie.
  2. Bereiding: Leg de plakjes filodeeg ruim in de taartvorm en dicht de naden goed af. Laat het over de rand heen hangen, om dit later terug te slaan over de taart.
  3. Was en snijd de prei in ringen en bak ze in de olie voor ong. 2 min. Voeg dan de crème fraiche toe en bak totdat het vocht bijna verdampt is. Zo niet, giet dan het overtollige vocht af.
    Schep hier de kerriepoeder en zout en peper toe.
  4. Rooster de bacon licht in een droge koekenpan.
  5. Schep het ei en de kaas door het preimengsel en verdeel dit over de deegbodem.
    Leg hierop de bacon.
  6. Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af. Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 min lichtbruin. (bij bladerdeeg ong. 50 min aanhouden).(Tip: maak de taart vegetarisch door de bacon te laten vervallen en neem dan bijv. mosterdkaas i.p.v. de belegen kaas.)

Contact

  • Bezoekadres
     
    Thomas More Hogeschool
    Stationssingel 80
    3033 HJ Rotterdam
  • Telefoon
     
    +31 (0)10 – 4657066

  • Mail
     
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter

RT @RVKO_Rotterdam: Schoolbesturen hebben meer dan het volledige bedrag van het Nationaal Onderwijsakkoord (NOA) besteed aan personeel. Daa…

by Thomas More HS