Zo'n week

Sytske, eerstejaars

Het is weer zo'n week. Je kent ze wel. Je staat vroeg op school, maar je blijkt vrij te zijn. Het meisje naast je blijft hetzelfde vervelende liedje zingen. De batterij van je telefoon is leeg en tot overmaat van ramp...

Sytske, eerstejaars

Het is weer zo'n week. Je kent ze wel. Je staat vroeg op school, maar je blijkt vrij te zijn. Het meisje naast je blijft hetzelfde vervelende liedje zingen. De batterij van je telefoon is leeg en tot overmaat van ramp wordt er gemorst op je witte broek. En dat is alleen nog maar de maandag!


Op dinsdag regent het zo hard dat je bang bent dat de watersnoodramp van 1953 weer herhaald wordt en gelukkig rijdt de trein niet dus mag je fietsen naar de metro. Uiteraard, zodra je de metro bereikt is het droog. In de middag schijnt de zon zodat de trui die je aanhad veel te warm is. In de gang wordt je omver gelopen door een mannelijke derdejaars die rent alsof zijn leven ervan af hangt. Als je dan eindelijk naar huis kan met de trein sta je al op het station als je je beseft dat je fiets nog bij het metrostation staat. Lopen dus.


De woensdag sta je verkouden op. Echt wel dat het komt door de regenbui van gisteren. De zon schijnt en je neus loopt. Zonnebril is nergens te vinden, die verstopt zich altijd graag. Je vriendje is chagrijnig dus binnen de kortste tijd is er strijd. Als je dan eindelijk tijd hebt voor lunch midden op een hele lange dag merk je dat je zorgvuldig gesmeerde  boterhammen nog op het aanrecht liggen. Je rekenles is niet te begrijpen. En als je dan toch thuis bent gekomen moet je hele kamer nog schoon.


Op donderdag wordt je wakker met dezelfde verkoudheid en de neusspray is op. Als je denkt dat je mazzel hebt met een korte dag krijg je net een mail binnen dat je van 4 uur tot 5 uur mooi dan even die rekenles in kan halen. Als je na een lange les even gaat plassen valt je telefoon vanuit je kontzak in het water. Je komt thuis met het idee dat je dan gelukkig alle pech hebt gehad, om de dwerghamster die je van je oma hebt gehad een jaar geleden dood te vinden. Huilen natuurlijk. En waar laat je zo'n beestje eigenlijk?


Op vrijdag verslaap je je, je broek zit onder de zwarte snippers, je bent je boeken vergeten en je fiets gaat op de terugweg stuk.
Ja het was weer zo'n week. Zo'n week die je over wil slaan. Maar verkoudheid gaat over, hamsters kan je kopen en de rekenles is eindelijk begrepen. Je fiets is gemaakt en je broek is gewassen. Het was weer zo'n week. Maar vergeet vooral niet om te lachen! Want de wereld draait door.


Lots of love,

Sytske

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter