Lang geleden: de geschiedenis van Nederland in 50 voorleesverhalen

Lindsay, eerstejaars

lang geleden

Zelf denk ik dat je dit een fijn en handig voorleesboek zult vinden, als je voor de klas staat en je moet voorlezen.

Dit denk ik, omdat het taalgebruik erg fijn is. Dit komt omdat het niet te moeilijk is, maar ook niet te makkelijk. Verder is de zinsopbouw in dit boek erg fijn om voor te lezen. Maar ook fijn voor de kinderen om zelf te lezen, dit heb ik een aantal kinderen ook zelf zien doen, in wat hogere groepen. Dus in mijn boek is dat nog een pluspunt, want dit toont aan, dat ze het boek erg interessant vinden.

Verder is het onderwerp erg handig en fijn, om bijvoorbeeld een nieuwe tijd op de tijdbalk meer inhoud te geven. Dan alleen wat in het boek is geschreven is, ook is het handig tijdens de taallessen, in bijvoorbeeld groep vier, als je nieuwe woorden over vroeger moet aanleren, zoals ridder. Wat verder ook handig is, is dat tijdens het voorlezen de kinderen vaak niet eens doorhebben dat ze bezig zijn met geschiedenis, tot het einde van het verhaal waar altijd staat “En zo… is het echt gebeurd.”. Omdat ze het verhaal zo leuk vonden en dat is erg fijn.

Dus in het kort, dit boek is erg handig. Niet alleen omdat ze er iets van leren, maar ook omdat de kinderen het onderwerp erg leuk vinden om te horen, de verhalen erg meeslepend zijn, de kinderen het boek interessant vinden en het soms ook zelf willen lezen en tot slot is het taalgebruik erg goed is, voor de leeftijd waar het voor is bedoeld. Maar het zich niet perse beperkt tot die leeftijd want, je kan het ook op een latere of eerdere leeftijd voorlezen, maar dan moet er wel gelet worden op de lastige of makkelijke woorden in die tekst.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter