Studiekeuzecheck + proefstuderen

Proefstuderen en studiekeuzecheck in 1 dag op Thomas More Hogeschool

Met de proefstudeerdag/studiekeuzecheck helpt Thomas More Hogeschool jou om de juiste studiekeuze te maken. Je ontdekt of de studie en school bij jou passen, of je de juiste kennis en vaardigheden bezit en of de opleiding aansluit bij jouw toekomstbeeld. Thomas More Hogeschool combineert de studiekeuzecheck en het proefstuderen zodat jij het optimale uit deze dag haalt.

Voor wie?
Of je nu nog in de oriënterende fase zit van je studiekeuze of dat je al zeker weet dat je de opleiding tot leraar basisonderwijs wilt gaan volgen, deze dag is een slimme zet en je bent van harte welkom! In het programma en tijdens het afsluitende gesprek houden wij rekening met jouw motief.

Programma proefstuderen / skc
Als je al een mbo-vooropleiding hebt gedaan, heb je waarschijnlijk heel andere vragen en behoeften dan leerlingen van de havo of het vwo die het beroep nog niet in de praktijk meegemaakt hebben. In het programma houden we daarom rekening met jouw vooropleiding.

Meeloopdag
Als je je na een open dag of proefstuderen nog verder wilt verdiepen in hoe het is om te studeren aan Thomas More Hogeschool, dan kun je eens meelopen met één van onze studenten. Ben je hierin geïnteresseerd? Meld je dan aan tijdens een open dag of een proefstudeerdag. 

Rekenniveau bepalen (Wiscat)

In het eerste jaar van je studie moet je de rekentoets Wiscat behalen, je krijgt hiervoor drie gelegenheden. Thomas More Hogeschool biedt jou een extra gelegenheid; je kunt de Wiscat al maken tijdens het voortraject van je inschrijving. Dit toetsmoment vindt voor de voltijdopleiding plaats op 4 juli 2018, klik hier om je aan te melden. Voor de deeltijdstudenten vinden de mogelijkheden voor de Wiscat voor de poort plaats op 28 maart en 24 mei, informatie hierover ontvang je van onze afdeling studentzaken zodra je je via Studielink hebt aangemeld. Wanneer je de toets in het voortraject haalt hoef je deze toets niet meer tijdens je studie te maken en heb je een vliegende start! Haal je de toets niet tijdens het voortraject dan adviseren we je om je in te schrijven voor de zomercursus rekenen/wiskunde in augustus. Tijdens de zomercursus krijg je zicht op jouw rekenvaardigheid en vergroot je jouw reken- en wiskundekennis en vaardigheid.

> Schrijf je hier in voor de Wiscat (voltijdstudenten)


AANMELDEN VOLTIJD PROEFSTUDEREN
Donderdag 15 maart 2018 08.00-16.00
Aanmelden via de website kan tot 8 maart. Ben je net te laat? Sstuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt na aanmelden uiterlijk 8 maart het programma via de mail. Heb je op 9 maart het programma nog niet ontvangen stuur dan ook eenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


DEELTIJD - StudieKeuzeCheck (SKC): 

De rekentoets WISCAT-pabo en het SKC-gesprek zijn onderdeel van de StudieKeuzeCheck (SKC) van onze deeltijdopleiding. Wanneer je je aanmeldt voor onze deeltijdopleiding via Studielink ontvang je een informatiebrief. In deze brief worden de verschillende onderdelen van de SKC toegelicht. In maart/april en mei/juni 2018 kun je op dinsdag- of donderdagavond een keertje komen proefstuderen. Data worden wanneer ze bekend zijn vermeld op deze website.


Proefstuderen Master passend meesterschap

Ben je geinteresseerd in de Master Passend Meesterschap? In drie bijenkomsten krijg je antwoord op vragen als:
◾Past deze opleiding wel bij me?
◾Wat is precies masterniveau?
◾Wat heb ik eraan in mijn werk?
◾Welke vaardigheden heb ik nodig voor een masterstudie?
◾Hoeveel tijd heb ik nodig voor een masteropleiding?

Bij het proefstuderen ervaar je ook echt wat de inhoud van de MPM is en welke vaardigheden je voor een masteropleiding nodig hebt. De planning voor het proefstuderen is als volgt:
Dinsdag 03-04-2018, 19.00-21.30 uur
Dinsdag 17-04-2018, 19.00-21.30 uur
Dinsdag 15-05-2018, 19.00-21.30 uur

> Meer informatie en inschrijven proefstuderen Master Passend Meesterschap

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter