Minor bewegingsonderwijs

De minor bewegingsonderwijs is gebaseerd op de Leergang Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs via de Pabo, aangevuld met een individueel deel waarbinnen de student zich verder gaat bekwamen in de competenties die gelden voor de vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Het programma bestaat uit 3 blokken van 8 weken, waarin praktijk en theorie elkaar afwisselen: methodiek binnen de leerlijnen bewegingsonderwijs, didactiek, eigen vaardigheid, vakkennis over biomechanica, fysiologie, motorische ontwikkeling, leerhulp en ontwerpen van bewegingssituaties. Naast de contacturen die de student in de gymzaal aanwezig is, verzorgt hij stage-uren op een basisschool, zodat het volledige programma bewegingsonderwijs voor groep 3 tot en met groep 8 ervaren wordt.

Het programma van de minor loopt van september tot half maart waardoor een deel van de tijd er een combinatie wordt gemaakt met het LIO-programma. Na het met positief gevolg afronden van de minor ontvangt de student na het behalen van het pabo-diploma het certificaat vakbekwaamheid bewegingsonderwijs, zodat hij bevoegd is om de lessen bewegingsonderwijs op de basisschool te verzorgen.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter