Post-HBO registeropleiding vakspecialist muziek

In het primair onderwijs groeit de behoefte aan leerkrachten die zich heb- ben gespecialiseerd in het vak muziek en die een bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat in een school. Met de opleiding Vakspecialist muziek kunt u die leerkracht worden. Deze opleiding wordt door Thomas More Hogeschool in samenwerking met Codarts, InHolland en Hogeschool Rotterdam.

DOEL
Na het succesvol afronden van de opleiding vakspecialist muziek kunt u als vakspecialist in uw eigen school of bovenschools aan de slag. U heeft de kennis en vaardigheden om het team of teams te ondersteunen om muziekonderwijs op school te verbeteren en vernieuwen.

DOELGROEP
Leraren basisonderwijs die graag extra scholing op muzikaal gebied willen, affiniteit hebben met kunst en cultuur en de rol van muziekvakspecialist in hun basisschool willen vervullen. Verwacht wordt dat je (basaal) kunt noten lezen en een instrument bespeelt (dat mag ook je stem zijn). De cursisten zijn allen werkzaam in het basis- onderwijs of speciaal onderwijs.

INHOUD
De bijeenkomsten zijn georganiseerd rondom muzikale thema’s zoals zingen, luisteren, muziek lezen en het bespelen van instrumenten. Een bijeenkomst ziet er als volgt uit:
— gezamenlijk practicum (vocale training, instrumentale training in samenspel, uitwisseling eigen materialen)
— pedagogisch didactische uitwisseling
— theoretische input

Wat leert u tijdens de opleiding Vakspecialist muziek?
Na het volgen van deze opleiding bent u in staat om:
— gevarieerde muzieklessen aan de hele basisschool (alle groepen) te geven.
— heeft u uw visie op muziekonderwijs -verscherpt en kunt u het vak muziek goed verantwoorden als vak dat binnen het regulier onderwijs thuis hoort
— zelf de leerlijnen voor muziek uit te stippelen

ORGANISATIE
De opleiding wordt verzorgd door Roeland Vrolijk van Thomas More Hogeschool in samenwerking met het Rotterdams conser- vatorium Codarts, InHolland en Hogeschool Rotterdam.

STUDIEBELASTING
Vijftien bijeenkomsten van drie uur verdeeld over één jaar, een introductie-/kennismakingsavond en twee avonden voor de eindpresentaties.
Deze opleiding is gevalideerd door Registerleraar.nl met 200 RU.

KOSTEN
Dankzij een beschikbaar gestelde subsidie kan deze opleiding tegen een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden (€750,- i.p.v. €2100,-). Early-birds betalen bij aanmelding vóór 15 juli 2018 voor aanmelding van het cursusjaar 2018-2019 zelfs maar €600,-.

LOCATIE
Thomas More Hogeschool, InHolland, Hogeschool Rotterdam, Codarts


CURSUSDATA
De bijeenkomsten worden gerooster op dinsdagavond.


BIJZONDERHEDEN
Deze opleiding is VOL voor het cursusjaar 2017-2018! 
U kunt zich al wel voor cursusjaar 2018-2019 inschrijven middels het inschrijfformulier. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst en staat bovenaan de lijst voor het volgende cursusjaar. Bij opening van inschrijving voor het nieuwe cursusjaar, in het voorjaar van 2018, nemen wij contact met u op.   

Meer informatie over de inhoud: Roeland Vrolijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M
eer informatie over deze opleiding vind je in onderstaande flyer: 

VakspecialistMuziekPOVakspecialistMuziekPO 2

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter