Post-HBO registeropleiding vakbekwaamheid bewegingsonderwijs

Studenten die na 2001 zijn gestart met de Pabo, zijn slechts bevoegd voor het geven van bewegingsonderwijs aan de groepen 1 en 2. Voor de hogere groepen is een certificaat vereist.

DOEL
Het opleiden van bevoegde leerkrachten voor het vak bewegingsonderwijs.

DOELGROEP
Leerkrachten in het basisonderwijs die bevoegd willen worden voor het vak bewegingsonderwijs groep 3 t/m 8. Ook leerkrachten die wel bevoegd zijn, maar zich niet bekwaam voelen op punten als veiligheid en inhoud, kunnen de leergang volgen.

INHOUD
De leergang is onderverdeeld in drie blokken. Alle blokken zijn verplicht voor het behalen van het certificaat:
• Aanbieden van activiteiten:
Inrichten; instrueren en organiseren van bewegingsactiviteiten en lessen bewegingsonderwijs; volgorde binnen leerlijnen; differentiatie en stage
• Begeleiding en leerhulp:
Leerdoelen en leerhulp binnen bewegingssituaties; ongevallen en veiligheid; observeren van bewegingsgedrag; reguleren van bewegingssituaties en stage
• Maatwerk en visie:
(Vak)onderwijsconcepten en planning; ontwerpen van bewegingssituaties; brede zorg en stage
Elk blok bevat een stagecomponent. Je verzorgt meerdere lessen, die regelmatig worden gefilmd. Een stageplek moet je zelf regelen, maar dat kan ook op de eigen school. Terwijl je de opleiding volgt ben je bevoegd om zelfstandig les te geven op een basisschool. Stagelessen dienen aan verschillende jaargroepen gegeven te worden. Voor het uitvoeren van de stagelessen aan verschillende klassen moet je afspraken maken met je eigen directie.

ORGANISATIE
Thomas More Academie

STUDIEBELASTING
Maximaal 18 maanden in deeltijd, -afhankelijk van het aantal te volgen blokken. Ieder blok duurt 6 maanden.
Blok 1: contacturen: 56; zelfstudie: 104; stage: 40
Blok 2: contacturen: 56; zelfstudie: 99; stage: 45
Blok 3: contacturen: 56; zelfstudie: 80; stage: 64

KOSTEN
€995,– per blok per deelnemer (excl. -boeken)

LOCATIE
Een gymzaal in Rotterdam

CURSUSDATA
Op woensdagmiddag en -avond
Blok 1: 26 sept, 10 okt, 31 okt, 14 nov, 28 nov, 12 dec 2018, 9 jan, 30 jan 2019
Blok 2: 20 feb, 13 mrt, 27 mrt, 10 apr, 17 apr, 15 mei, 29 mei, 12 jun 2019
Blok 3: 19 sept, 3 okt, 17 okt, 7 nov, 21 nov, 12 dec 2018, 9 jan, 6 feb 2019 (voor deelnemers gestart met de opleiding in 2017)

BIJZONDERHEDEN
Meer informatie over de inhoud: Martin Langendoen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De bevoegde leraar basisonderwijs krijgt na inschrijving een tweejarige ontheffing om zelfstandig bewegingsonderwijs aan alle groepen te mogen geven. Dit betekent dat de leerkracht tijdens de leergang toestemming heeft om de lessen bij de groepen 3 t/m 8 te verzorgen. Heb je een deelcertificaat behaald aan een andere hogeschool en wil je de resterende deelcertificaten bij de Thomas More Hogeschool behalen? Dat is mogelijk. Als je de blokken heb gevolgd aan een gecertificeerde opleiding aangesloten bij het CPION, dan kun je direct instromen. Heb je de blokken gevolgd aan een niet-gecertificeerde opleiding, dan is een assessment verplicht. De kosten hiervoor bedragen € 225,–. Zie www.cpion.nl voor gecertificeerde opleidingen.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter