Post-HBO registeropleiding coördinator rekenen

De Post-hbo-opleiding rekencoördinator is een gecertificeerde opleiding die tot doel heeft leerkrachten te scholen voor de taak van rekencoördinator in de eigen school of op bovenschools niveau.

DOEL
Een coördinator rekenen specialiseert zich in het vormgeven van interactief, rijk en uitdagend rekenen-wiskundeonderwijs in de eigen school. Rekencoördinatoren bewaken en bevorderen de inhoudelijke kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op hun school. Met deze opleiding wordt beoogd het rekenwiskundeonderwijs op de school op een hoger niveau te brengen.

DOELGROEP
Leerkrachten (speciaal) basisonderwijs die met plezier het vak rekenen-wiskunde beoefenen, die collega’s met rekenen willen helpen en die het reken-wiskundeonderwijs binnen de eigen school op een hoger plan willen tillen en specialisatiebehoefte hebben.

INHOUD
De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Gecijferdheid
• Vakdidactiek
• Collegiale consultatie
• Onderzoek en ontwikkeling van rekenbeleid
In de eerste helft van de opleiding ligt de nadruk op ontwikkeling van de eigen gecijferdheid en verdieping van de vakdidactische kennis en vaardigheden ten aanzien van het reken-wiskunde onderwijs. In de tweede helft van de opleiding blijven gecijferdheid en vakdidactiek belangrijke -pijlers van de opleiding, maar nu meer in relatie tot collegiale consultatie en rekenbeleid. De aandacht verschuift naar de ontwikkeling van de gehele school. Centrale vragen zijn dan: wat hebben mijn collega´s nodig om hun rekenonderwijs te verbeteren? Hoe kan ik hen ondersteunen? Hoe enthousiasmeer ik mijn team voor rekenwiskundeonderwijs? Hoe zet ik onderzoek in om vragen te kunnen beantwoorden naar bijvoorbeeld verhoging van resultaat? Hoe komen we als school tot een helder reken-wiskundebeleid?

Al tijdens de opleiding werk je aan de verbetering van de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op je eigen school.
Daarom is de betrokkenheid van de schoolleiding van belang.

ORGANISATIE
Thomas More Academie

STUDIEBELASTING
De Post-hbo-opleiding duurt een jaar en omvat 10 bijeenkomsten van 6 uur. De totale studiebelasting van de opleiding is 200 SBU, waarvan 60 contacturen en 140 uur zelfstudie, portfolio-opbouw en praktijkopdrachten. Bij aanvang van de opleiding wordt een intakegesprek gevoerd, bij voorkeur op de eigen school.

KOSTEN
€2.150,– per deelnemer (inclusief studiemateriaal)

LOCATIE
Thomas More Hogeschool

CURSUSDATA
Beoogde start nieuwe leergang is januari 2020. De bijeenkomsten zullen vallen op woensdagmiddagen. Bij voldoende belangstelling kan besloten worden eerder te starten.

BIJZONDERHEDEN
De opleiding leidt op tot een landelijk erkend Post-hbo-diploma (CPION). Deelnemers worden bij het succesvol afronden van de opleiding opgenomen in het Abituriëntenregister.
Meer informatie over de inhoud: Liselot Schuringa; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter