Mindfulness based stress reduction (MBSR-training)

Het aantal prikkels wat dagelijks op ons afkomt is de afgelopen decennia flink toegenomen, (maatschappelijke) veranderingen volgen elkaar tegenwoordig snel op en we willen het allemaal ‘goed doen’ op de maatschappelijke en/of -sociale ladder. Al die prikkels, snelle veranderingen en doelen die we onszelf vaak stellen, zorgen ervoor dat we gevoelsmatig veel ‘moeten en willen’... vooral van onszelf. Daarnaast kan de evolutionaire ontwikkeling van ons brein de verwerking van de prikkelstroom veelal niet bijbenen. Steeds vaker lopen grote en ook kleine mensen vast. Het blijkt tevens dat onze eigen, veelal onbewuste, gedachten een grote rol spelen als het om stressbeleving gaat. En wat blijkt: wij kunnen daar zelf invloed op uitoefenen, maar dan zullen we ons eerst bewust moeten worden hoe het dan precies werkt bij onszelf. Ons brein blijkt neuroplastisch. Of je nu 8 of 80 bent, wij kunnen invloed uitoefenen op onze mentale veerkracht middels het trainen van ons brein! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze 8-weekse MBSR-training hier een goede basis voor geeft.

DOEL
Meer invloed op je eigen gevoel van welbevinden door het vergroten van je mentale veerkracht. Je krijgt de tools aangereikt om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen die onze complexer wordende en steeds sneller veranderende maatschappij met zich meebrengt. Deelnemers ervaren meer rust, meer (werk)plezier, minder werkdruk en zij kunnen zich beter ontspannen.

DOELGROEP
Alle werknemers binnen het onderwijs die bewuster om willen gaan met hun (mentale) gezondheid.

INHOUD
Deze training combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Inzicht krijgen in gedachtenpatronen, het aanleggen van helpende neurale verbindingen en middels oefeningen balans aan kunnen brengen tussen het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel zodat we meer ontspanning kunnen ervaren en fysiek gezonder kunnen blijven, maken deel uit van de training. Er wordt gewerkt met de materialen van de Radboud Universiteit.

ORGANISATIE
Thomas More Hogeschool in samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum/Bernadette Lensen.

STUDIEBELASTING
8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een facultatief dagdeel van 4 uur. Daarnaast vraagt het van de deelnemer ook een actieve oefening van zo’n 45 minuten per dag met behulp van audiobestanden en een werkboek.

KOSTEN
€350,- bij deelname aan het onderzoek
€525,- wanneer niet deelgenomen wordt aan het onderzoek

LOCATIE
Thomas More Hogeschool of op een RVKO-school in Rotterdam

CURSUSDATA
Woensdagavond van 19:00-21:00 uur, najaar 2018 en voorjaar 2019. Houd de website in de gaten voor de lesdata.

BIJZONDERHEDEN
Deelnemers aan het onderzoek krijgen voorrang op ’niet deelnemers’ bij het aantal beschikbare plaatsen in de training.
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden deels (max 350 euro) deze training, wanneer deze gegeven wordt door een categorie-1 trainer, wat bij deze training het geval is. Check dit dus even bij je verzekeraar!

ERVARINGEN
‘’Balans kwijt? Doe deze training! Al mijn vooroordelen over mindfulness zijn weg.’’
‘’Deze training geeft ruimte en rust in mijn hoofd en in mijn leven. Er zijn dingen positief veranderd in mijn leven doordat ik anders ben gaan kijken en anders ben gaan handelen”.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter