Inspiratieworkshop mindfulness

Het enthousiasme over mindfulness in het onderwijs groeit. Steeds meer onderzoek laat zien dat mindfulness/aandachttraining een waardevolle bijdrage kan leveren aan het onderwijs, zowel aan leerkrachten als leerlingen, maar hoe dan? Heb jij de associatie ‘zweverig of vaag’ bij het woord mindfulness of aandachttraining? Dan helpt deze ‘verre van zweverige’ workshop je middels wetenschappelijke inzichten en de kennis vanuit de werking/neuroplasticiteit van het brein om een completer beeld te krijgen bij wat mindfulness/aandachttraining is en welke kansen het kan bieden. Het heeft alles te maken met het ontwikkelen van mentale veerkracht. Druk, druk, druk. Druk in ons hoofd, een volle agenda en het gevoel veel te ‘moeten’ of ieder moment ‘vast te kunnen lopen’... Herkenbaar? Een (groot) deel van de oplossing ligt in onszelf. Wat er op ons afkomt, daar hebben we veelal geen invloed op, wel op de manier waarop we er vervolgens mee om gaan.

DOEL
Inzicht krijgen in wat Mindfulness/aandachttraining is en wat het kan betekenen voor jou als leerkracht, voor kinderen en voor je schoolorganisatie.

DOELGROEP
Leerkrachten, schoolteams, werknemers in het onderwijs, studenten.

INHOUD
De workshop is een afwisseling van theorie en ervaringsgerichte opdrachten. De werking van ons stress-respons systeem, de invloed van onze (veelal onbewuste) gedachten, de theorie achter het aanleggen en afbreken van neurale verbindingen maar ook tips om direct mee aan de slag te gaan maken deel uit van de workshop. Wetenschappelijk bewezen effecten van mindfulness/aandachttraining: Het bouwt een fundament voor empathie, concentratie/aandacht en emotionele en cognitieve kwaliteiten, het zorgt voor afname van emotionele uitputting/burn-out bij leerkrachten, het vergroot de effectiviteit van de leerkracht en het werkt door in het totale schoolklimaat, zowel voor directie, onderwijsgevenden, leerlingen als ouders.

ORGANISATIE
Thomas More Hogeschool, nascholings-docent Bernadette Lensen (categorie-1 mindfulnesstrainer opgeleid aan het Radboud Universitair Medisch Centrum)

STUDIEBELASTING
Ongeveer 2,5-3 uur (of in overleg op maat minimaal 75 minuten max 4 uur)

KOSTEN
€125,- per deelnemer
Vraag voor een in-company aanbod naar de mogelijkheden en een prijs op maat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

LOCATIE
Thomas More Hogeschool of op locatie als het een team betreft.

CURSUSDATA
Voorjaar 2019. Houd de website in de gaten voor bekendmaking van de lesdata.
Bij een workshop voor het team in overleg

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter