Signaleren en bespreekbaar maken van kindermishandeling

Een niet pluisgevoel, je kent het wel. Maar hoe geef je daar woorden aan? Statistisch gezien zit er in Nederland in elke klas 1 kind dat in een onveilige omgeving opgroeit. Dat zijn de Kuip en de Arena gevuld als we deze kinderen verzamelen. Zien jullie ze allemaal binnen jouw organisatie? Waarschijnlijk niet. En dat klinkt heel hard, maar cijfers liegen niet. Het is ook niet vreemd dat we ze niet allemaal zien. Er zijn namelijk allerlei processen waardoor je van buitenaf beïnvloed wordt om de focus van je gevoel te verleggen naar feitelijke waarneming, op wat je ziet en wat je concreet kan maken. Maar intuïtie, een onderbuikgevoel, een zorg, dat begint niet altijd met feitelijke waarnemingen. Dat begint met gevoel. Met je nekharen die overeind gaat staan bijvoorbeeld.

DOEL
In deze workshop leer je hoe je stil kan staan bij je niet pluisgevoel en hoe je dat gevoel concreet kan maken. En leer je hoe je je vermoeden bespreekbaar kan maken. Vrij van bezwaren als: ‘ik heb niet genoeg bewijzen’ of ‘ouders zoeken vast een andere school als ik dit deel’. Leer hoe je altijd in actie kan zijn en blijven zonder dat het je extra tijd en energie kost.

DOELGROEP
Alle onderwijsprofessionals, individueel of met (een deel van) het team.

INHOUD
Alles wat OVORA aanbiedt staat in het teken van leren signaleren en leren bespreekbaar maken. Maar wat nóg belangrijker is, is dat we je een andere manier van kijken bieden. Een andere kijk op de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling die ervoor zorgt dat je voorbij je eigen belemmeringen en denkbeelden kunt zien en handelen. Deze verandering in mindset is dan ook wat bijdraagt aan het gevoel van opluchting wat veel deelnemers al hebben ervaren na het volgen van de workshop.

ORGANISATIE
Trainingsbureau OVORA 'Het kan anders'. Trainer: Anne van Hoorn.

STUDIEBELASTING
1 dagdeel van 3,5 uur

KOSTEN
Deze workshop wordt grotendeels gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam. Gebieden die in aanmerking komen voor deze subsidie: Rotterdam, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland.
Resterende kosten: €43,- per deelnemer, inclusief BTW (op = op). Minimaal 10 deelnemers en maximaal 15 per workshop/teamtraining.

LOCATIE
Op een RVKO basisschool.

CURSUSDATA
31-10-2018 13:30-17:30

BIJZONDERHEDEN
Meer informatie over de inhoud: www.ovora.nl. Voor aanvullende vragen: Mirl Witte-Both; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter