Inspiratieworkshop: Aandachttraining (mindfulness) & de vijf G’s voor kinderen

Herken je ook geregeld tegen de kinderen in je klas te zeggen: ‘’Concentreer je eens op je werk’’ of ‘’Laat je niet zo afleiden’’, Maar... hoe doe je dat eigenlijk de aandacht bij jezelf houden?
Net als taal, rekenen, spelling en lezen kun je dat leren en trainen. Tijdens deze workshop willen we de ervaringen die wij hiermee hebben opgedaan als aandachttrainers graag met je delen. Je krijgt de eerste handvatten en een aantal inspiratiebronnen aangereikt, zodat je deze direct kunt toepassen in de praktijk en zelf kunt bepalen op welke manier je hiermee verder wilt gaan.
DOEL
Na deze workshop:
• heb je kennisgemaakt met een aantal laagdrempelige aandachtsoefeningen die je direct met je eigen klas kunt gaan doen.
• heb je inzicht gekregen in wat aandachttraining op zou kunnen leveren voor jezelf en de kinderen uit je klas.
• heb je kennisgemaakt met de 5 G’s (Gebeurtenis, Gedachten, Gevoel, Gedrag en Gevolg). Dit geeft je een denkkader om aandachttrainingsactiviteiten in te kunnen plaatsen. Tevens kun je de 5 G’s ook weer als lesactiviteit in de klas aanbieden.
• heb je inzicht gekregen in welke onderwerpen onderdeel zijn van een uitgebreide aandachttraining voor volwassenen en kinderen.
• weet je welke mogelijkheden er voor vervolgcursussen en opleidingen zijn.
• heb je kennis gemaakt met boeken, kaarten, spelletjes en filmpjes zodat je weet waar je nog meer inspiratie & informatie over aandachttraining kan vinden.
DOELGROEP
Leerkrachten basisonderwijs

INHOUD
Tijdens deze workshopmiddag willen we je kennis laten maken met aandachttraining. Uitleg en achtergrondinformatie zullen afgewisseld worden met oefeningen en korte opdrachten. Je eigen ervaringen vormen namelijk altijd de basis als je met aandachttraining in je groep aan de slag wilt gaan. De oefeningen zijn kort en laagdrempelig en zijn gekoppeld aan de onderwerpen die ook in een uitgebreide aandachttraining aanbod komen. We willen je graag inspireren met concrete activiteiten en materialen.

ORGANISATIE
Thomas More Academie. Brenda de Vliegher (gecertificeerd Kindertrainer aandachttraining/ mindfulness volgens de methode van Eline Snel) & Esther Poos (Kinderyoga docent).

STUDIEBELASTING
1 bijeenkomst van 3 uur/3,5 uur.

KOSTEN
€125,-

LOCATIE
Thomas More Hogeschool.

CURSUSDATA
Nader te bepalen. Houd de website in de gaten voor bekendmaking van de lesdata.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter