Muziek en kleuters

De waarde van muziek laat zich niet beschrijven! Je moet het beleven!

Tijdens de cursus ga je werken aan twee perspectieven: muzikaal didactische vaardigheden én aanbod van lesideeën met kleuters. Muziekdocent Roeland Vrolijk gaat samen met deelnemers aan de slag met kleuterdidactiek v.w.b. muziek. 

INHOUD
Tijdens deze cursus wordt gewerkt aan de eigen muzikale vaardigheden van de leerkracht die nodig zijn om muziek te maken met kleuters. Daarnaast krijgt de cursist diverse praktische beelden voorgeschoteld die in de praktijk kunnen worden uitgevoerd. Tijdens bijeenkomst 2 en 3 kijken we terug op de activiteiten in eigen praktijk. 

Bijeenkomst 1: muzikale beginsituatie van de leerkracht en van jonge kinderen in kaart brengen, zingen met kleuters en het gebruik van instrumenten. 

Bijeenkomst 2: perspectieven van muzikale vorming bij jonge kinderen en praktische werkvormen voor het luisteren naar muziek

Bijeenkomst 3: creëren van een rijke muzikale leeromgeving voor kleuters en thematisch muziekonderwijs bij jonge kinderen

DOELGROEP
Leerkrachten basisonderwijs, pedagogisch medewerkers en peuterleidsters.

ORGANISATIE
Thomas More Hogeschool. Door: Roeland Vrolijk

Roeland Vrolijk is auteur van twee boeken voor muziek in het basisonderwijs: Nieuw Geluid en Tijd voor muziek. Daarnaast is hij werkzaam voor de Thomas More Hs en het Rotterdams conservatorium Codarts als specialist op het vlak van muziekonderwijs aan het jonge kind. 

STUDIELAST
3 bijeenkomsten van 2,5 uur. Kleine huiswerkopdrachten.

KOSTEN
€ 360,– per deelnemer, inclusief literatuur en vele bruikbare audiofragmenten.

LOCATIE
Thomas More Hogeschool.

CURSUSDATA
30-11-2017 19:00-21:30
14-12-2017 19:00-21:30
11-01-2018 19:00-21:30

 

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter