Cultuurbegeleider (post-hbo registeropleiding)

Cultuureducatie heeft in het basisonderwijs een vaste plaats gekregen. De school maakt kunst & cultuur toegankelijk voor alle kinderen en legt een fundament voor de culturele en talentontwikkeling van kinderen. Veel basisscholen hebben een intern cultuurcoördinator (ICC) die het interne en externe cultuuraanbod coördineert. De cultuurbegeleider zet naast kennis onderzoeksen coachingsvaardigheden in bij de schoolontwikkeling.

De cultuurbegeleider richt zich op de grote lijnen van de cultuureducatie en motiveert en inspireert zijn collega’s.

DOEL

Je verwerft uitgebreide inhoudelijke kennis op het gebied van cultuuronderwijs. Je bent in staat leerlijnen te ontwikkelen voor je school. Je leert je collega’s op school te begeleiden bij cultuuronderwijs. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend post-HBO-diploma (CPION)

DOELGROEP

Ervaren interne cultuurcoördinatoren/ leerkrachten in het basisonderwijs die beschikken over een ICC-certificaat en die belangstelling hebben voor het ontwikkelen van leerlijnen en het coachen van collega’s.

INHOUD

In de opleiding is er veel aandacht voor de verbinding tussen theorie en praktijk. Met iedere deelnemer wordt een intakegesprek gevoerd waarbij de gewenste schoolontwikkeling en leervragen van de deelnemer in kaart worden gebracht. De cultuur in de stad en de omgeving van de school wordt zoveel mogelijk betrokken in het programma.

Theoretische onderdelen van de opleiding zijn sterk gekoppeld aan de praktijk op de eigen school.

ORGANISATIE

Thomas More Hogeschool. De opleiding wordt verzorgd door 1 kerndocent en gastdocenten met specifieke expertise.

STUDIEBELASTING

De opleiding duurt totaal 1,5 jaar en bestaat uit 17 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, en een half jaar zelfstandig werken aan de meesterproef en presentatie. Ook zijn er dagen gereserveerd voor coaching en begeleiding.
Totale studiebelasting: 360 uur. Deze opleiding is gevalideerd door Registerleraar.nl met 360RU.

KOSTEN

€ 2.450,– per deelnemer (inclusief lesmateriaal, exclusief studieboeken).

LOCATIE

Thomas More Hogeschool en op locaties in Rotterdam.

CURSUSDATA

De cursusdata en -tijden worden spoedig bekend gemaakt.

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter

RT @RVKO_Rotterdam: Schoolbesturen hebben meer dan het volledige bedrag van het Nationaal Onderwijsakkoord (NOA) besteed aan personeel. Daa…

by Thomas More HS