Communicatie met ouders voor teams

Ken je dat? Je wordt weer aangesproken door de moeder van dat hoogbegaafde jongetje in je groep. Je daagt hem niet voldoende uit, zegt ze. Op dat moment weet je even niet hoe te reageren. Of heb je ook wel eens te maken met ouders die het advies voor het VO niet willen accepteren? Met ouders die agressief reageren als je voorzichtig het gedrag van hun kind aan de orde wilt stellen? Of dat jij je zorgen maakt over signalen die je krijgt over de thuissituatie, maar niet weet hoe dat aan te kaarten? In deze workshop leer je de communicatie met ouders van leerlingen te optimaliseren.

DOEL

De training is gericht op scholing van een team, met de bedoeling de communicatie met ouders te verbeteren.

DOELGROEP

Onderwijsgevenden, directieleden, interne begeleiders en andere professionals in het basisonderwijs die regelmatig contact hebben met ouders en die zich willen verbeteren in het voeren van uiteenlopende gesprekken, zoals 10-minutengesprekken, adviesgesprekken en slecht nieuws-gesprekken, of die beter willen leren omgaan met agressiviteit tijdens gesprekken.

INHOUD

Dit traject betreft altijd maatwerk.

Voorafgaand aan de training wordt gekeken welke vraagstukken leven bij de deelnemers ten aanzien van communicatie met ouders. Tijdens deze workshop is de casuïstiek van de deelnemers leidend. Er wordt gewerkt met een trainersacteur en rollenspellen.

Theoretische kaders worden uitgelegd aan de hand van de oefensituaties.

ORGANISATIE

Thomas More Hogeschool. De cursus wordt verzorgd door ervaren communicatietrainers die afhankelijk van de wensen en behoeften een workshop op maat ontwerpen.

STUDIEBELASTING

De omvang en het doel van de cursus worden tijdens het intakegesprek met de opdrachtgever bepaald.

KOSTEN

De prijs is afhankelijk van de opzet en omvang van de workshop.

LOCATIE

Thomas More Hogeschool of op locatie.

CURSUSDATA

In overleg.

WAARDERING

Enkele reacties van cursisten: “Werken met een acteur, heel veel van geleerd.”

“Afspraken van te voren over veiligheid.” “Het doen en niet er over praten.” “Inzichten gekregen na het spelen van situaties.”

BIJZONDERHEDEN

Meer informatie over de inhoud: Carla Lambrichts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel: 06-12082168

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter