Zaakvakken en W&T in hoeken

De kracht van een hoek is dat kinderen er zelfstandig kunnen spelen. Door het spel leren ze, maar regelmatig zijn de hoeken voorspelbaar en is de vraag wat kunnen de leerlingen ontdekken en verkennen. Tijdens deze workshop gaan we in op het doel van de hoek en de manier waarop de zaakvakken daar inhoud aan kunnen geven.

DOEL
Je weet hoe je vanuit de zaakvakken een uitdagende hoek kunt maken waarin kinderen al spelend meer leren over aardrijkskunde, geschiedenis, natuur of techniek.

DOELGROEP
Leerkrachten groep 1-2

INHOUD
In elke kleutergroep worden regelmatig themahoeken ingericht, maar niet elke hoek lijkt even effectief. Het inrichten van een hoek met een specifiek zaakvakkendoel kan het spelplezier en de leerwinst vergroten. In deze workshop worden de mogelijkheden om van je hoek een zaakvakkenhoek te maken besproken. Door middel van een drietal thema’s oefen je met je medecursisten in het aankleden van een hoek gericht op het zaakvakonderwijs, met als doel het maken van een hoek met leerwaarde.

ORGANISATIE
Thomas More Academie

STUDIEBELASTING
1 bijeenkomst van 2 uur

KOSTEN
€175,– per deelnemer

LOCATIE
Thomas More Hogeschool.

CURSUSDATA
april 2019. Houd de website in de gaten voor bekendmaking van de lesdata.

BIJZONDERHEDEN
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.
Meer informatie over de inhoud: Erwin Groenenberg; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter