Spelbegeleiding (verdieping)

In het onderwijs aan het jonge kind staan al sinds een aantal jaar het ‘spelend leren’ centraal. Als je ervaring hebt met ‘spelend leren’ of de cursus ‘Tijd voor SPEL!’ hebt gedaan is deze training ‘Spelbegeleiding’ iets voor jou! Spelbegeleiding is een kindgerichte en methodische manier van werken. Niet alle kinderen komen vanzelfsprekend tot spel en wat doe je dan als leerkracht? Hoe kun je ‘spelend leren’ als het spel niet op gang komt bij bepaalde kinderen? Door deze kinderen te leren spelen kunnen zij zich ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden en ze krijgen vaak meer zelfvertrouwen.

DOEL
In deze drie bijeenkomsten leer hoe de spelontwikkeling van jonge kinderen verloopt en welke problemen zich binnen de spelontwikkeling kunnen voordoen. Je kunt de spelontwikkeling in kaart brengen en de betrokkenheid van kleuters observeren. Je weet welke vormen van spelbegeleiding er zijn en hoe je deze als professional doelgericht kunt inzetten in je onderwijs aan jonge kinderen.

DOELGROEP
Leerkrachten van de groepen 1 en 2 die de training ‘Tijd voor Spel!’ hebben gedaan en/of veel ervaring hebben met ‘Spelend leren’.

INHOUD
In deze training gaan we aan de slag met deze onderwerpen:
• Spelontwikkeling en problemen binnen de spelontwikkeling
• Ontwikkelstadia gekoppeld aan spelniveaus
• Analyseren van spelsituaties adhv ingebrachte beelden
• Verschillende manieren van spelbegeleiding
• Technieken uit de speltherapie

ORGANITATIE
De training wordt in opdracht van de Thomas More Academie verzorgd door Annemarie Geerts-Mulder van Odnderwijszaken (zie ook www.onderwijszaken.nl) en Janna van der Honing (speltherapeut, zie ook www.zelluf.nu)

STUDIEBELASTING
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en tussendoor werk je aan 2 praktijkopdrachten. Die nemen elk ongeveer een uur voorbereidingstijd in beslag.

KOSTEN
€475,- per deelnemer

LOCATIE
Nader te bepalen

CURSUSDATA
20-09-2018 16.00-19.00
18-10-2018 16.00-19.00
22-11-2018 16.00-19.00

BIJZONDERHEDEN
Deelnemers brengen eigen beelden in van spelsituaties uit hun eigen groep en hun eigen spelbegeleiding; we bespreken deze beelden in kleine groepen.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter