In gesprek naar aanleiding van tekeningen

Ken je dat? “Het is voortdurend lastig voor je om met dat ene kind in je groep contact te maken. Zij ontwijkt je blik en er komt niets uit, je zou heel graag willen weten wat er in haar omgaat en hoe zij het vindt op school en in de klas”. Een tekening maken en bespreken kan een opening zijn. Deze cursus van 3 bijeenkomsten geeft je handvatten om kinderen of volwassenen te begeleiden / coachen met gebruikmaking van tekeningen.

DOELEN
• Een (coachings) gesprek leren voeren naar aanleiding van een tekening
• Leren op welke elementen in een tekening je door kan vragen
• Leren wat voor soort opdrachten je kan geven

DOELGROEP
In de verdiepingscursus coachen is het coachen d.m.v. tekeningen een vast onderdeel van de cursus. De deelnemers zijn zo enthousiast over dit onderdeel dat ze aangegeven hebben hier meer over te willen leren, deze deelnemers willen we aanspreken met deze cursus. Deelnemers die niet de verdiepingscursus coachen gevolgd hebben zijn ook van harte welkom, voorkennis is niet nodig voor deelname. De cursus is geschikt voor leerkrachten, IB-ers, bouwcoördinatoren en iedereen in het onderwijs die een coachende rol heeft, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

INHOUD
De cursus heeft vooral een praktische insteek, dat betekent dat de cursisten zelf gaan tekenen en ook tekeningen meenemen van kinderen of coaches waarmee ze in gesprek willen n.a.v. de tekening, casuïstiek uit de eigen praktijk komt aan bod tijdens de cursus. Goed kunnen tekenen is volstrekt niet nodig.

ORGANISATIE
Thomas More Academie. De cursus wordt verzorgd door Carla Lambrichts, een ervaren trainer en coach die zich bekwaamd heeft in gespreksvoering aan de hand van tekeningen. De cursus kan doorgang vinden bij minimaal 8 deelnemers.

STUDIEBELASTING
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. Voor lezen en praktische opdrachten moet de cursist rekenen op ongeveer 3,5 uur extratijd.
9 contacturen.
1,5 uur voor tekenopdrachten
2 uren voor zelfstudie
Totaal: 11,5 SBU.

KOSTEN
€275,– inclusief lesmateriaal.

LOCATIE
Thomas More Hogeschool.

CURSUSDATA
22 mei 2019 13:30-16:30 uur
5 juni 2019 13:30-16:30 uur
19 juni 2019 13:30-16:30 uur

BIJZONDERHEDEN
Meer informatie over de inhoud: Carla Lambrichts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter