Dalton laboratories (verdieping)

Helen Parkhurst werkte met ‘laboratories’. Dat lijkt in het huidige dalton-onderwijs behoorlijk te zijn weggezakt! De functie van de takenkaarten is verschoven van de uitdagende tot in detail beschreven opdracht naar een opsomming van doelen en uit te voeren opdrachten. Om weer een klein beetje van Helens oorspronkelijke idee terug te brengen in de praktijk is deze driedaagse cursus in het leven geroepen.

DOEL
Het kunnen bedenken, opzetten en uitvoeren van een laboratory à la Parkhurst op het gebied van natuur, techniek, wereldoriëntatie of ICT.

DOELGROEP
Leerkrachten werkzaam in het dalton-onderwijs.

INHOUD
Je verkent de oorspronkelijke ideeën van Helen Parkhurst. Je gaat zelf een atelier of laboratory ervaren, vervolgens ga je deze onder begeleiding zelf maken en uitvoeren voor je eigen klas. Ten slotte wissel je de opgedane ervaringen uit met andere deelnemers, zodat iedereen alle kennis en ervaring van anderen kan meenemen.

ORGANISATIE
Thomas More Hogeschool. Opleidingsdocent: Brigitte Witmus (dalton) Erwin Groenenberg (ontwerpend en ontdekkend leren/ wetenschap en technologie).

STUDIEBELASTING
Drie dagdelen van 3 uur. Daarnaast 20 uur zelfstudie/opdrachten en 20 uur uitwerking in de klas.

KOSTEN
€ 415,– per deelnemer.

LOCATIE
Thomas More Hogeschool en op locatie.

CURSUSDATA

25-10-2017 15:00-18:00
15-11-2017 15:00-18:00
07-02-2018 15:00-18:00

BIJZONDERHEDEN
Aanbod op maat behoort tot de mogelijkheden.
Meer informatie over de inhoud: Brigitte Witmus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter