Ontwerpend leren van geschiedenis

Deze workshop is gericht op het stimuleren van ontwerpvaardigheden bij kinderen en het verbeteren van de interesse van leerlingen in geschiedenis. Aan de hand van een aantal voorbeelden word je meegenomen in de meerwaarde van ontwerpopdrachten bij geschiedenis.

DOEL
Je kent de ontwerpcyclus en kan deze toepassen bij geschiedenislessen in je klas. Je hebt kennisgemaakt met de verschillende onderdelen van het ontwerpproces en je kent de vaardigheden en werkvormen die nodig zijn om het proces goed uit te voeren met kinderen. Daarnaast weet je de meerwaarde van ontwerpend leren te benoemen.

DOELGROEP
Leerkrachten groep 5-8

INHOUD
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en kunnen heel creatieve oplossingen bedenken. Regelmatig gebeurt het dat oplossingen van kinderen gebruikt worden om de problemen van volwassenen op te lossen. Daarom is het belangrijk het creatief denken van kinderen te stimuleren. In de training 'ontwerpend leren van geschiedenis' gaan we stapsgewijs door het ontwerpproces. Je maakt kennis met verschillende werkvormen en ervaart hoe het is om op deze manier geschiedenis te leren. Omdat ontwerpend leren bij geschiedenis alleen effect heeft als je ermee aan de slag gaat krijg je de opdracht om tijdens de bijeenkomst een geschiedenisles ontwerpend te maken en deze te testen in je klas. In de tweede bijeenkomst wisselen we de ervaringen van de cursisten met elkaar uit en scherpen we waar mogelijk ontwerpen aan.

ORGANISATIE
Thomas More Academie

STUDIEBELASTING
2 bijeenkomsten van 2 uur

KOSTEN
€225,– per deelnemer

LOCATIE
Thomas More Hogeschool

CURSUSDATUM
24-01-2019 16:00-18:00

BIJZONDERHEDEN
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.
Meer informatie over de inhoud Erwin Groenenberg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter