Biomedisch ontwerpen

Deze workshop is gericht op het stimuleren van de ontwerpvaardigheden bij kinderen. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt je meegenomen in het ontwerpproces en de toepassing daarvan in lesactiviteiten

DOEL
Je kent de ontwerpcyclus en kan deze toepassen in je klas. Je hebt kennisgemaakt met de verschillende onderdelen van het ontwerpproces en je kent de vaardigheden en werkvormen die nodig zijn om het proces goed uit te voeren met kinderen. Daarnaast weet je de meerwaarde van ontwerpend leren te benoemen.

DOELGROEP
Leerkrachten groep 6-8

INHOUD
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en kunnen heel creatieve oplossingen bedenken. Regelmatig gebeurt het dat oplossingen van kinderen gebruikt worden om de problemen van volwassenen op te lossen. Daarom is het belangrijk het creatief denken van kinderen te stimuleren. In de workshop biomedisch ontwerpen gaan op basis van een uitdaging van een kind met een beperking stapsgewijs door het ontwerpproces. Je maakt kennis met het probleem verkennen door, in sommige gevallen, aan den lijve te ondervinden hoe de uitdaging van het fysiek beperkte kind voelt. Het uitwerken van een concept en het maken van een prototype is onderdeel van het ontwerpproces waaraan kinderen veel plezier en motivatie beleven. Met de presentatie van het product wordt het ontwerpproces afgesloten. In deze workshop komen alle fasen van het ontwerpend leren aan de orde. Je maakt kennis met de fase en leert hoe je dit met kinderen kan uitvoeren.

ORGANISATIE
Thomas More Hogeschool in samenwerking met de TU Delft.

STUDIEBELASTING
1 bijeenkomst van 3 uur.

KOSTEN
€ 255,– per deelnemer.

LOCATIE
Thomas More Hogeschool

CURSUSDATUM
13-02-2018 16:00-19:00

BIJZONDERHEDEN
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.
Meer informatie krijgt u bij Erwin Groenenberg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter