Kardinaal Alfrink RKBS

Adres

 • Straat: Dr. Jan Schoutenlaan 3
 • Postcode: 3145 SX
 • Plaats: Maassluis


Contact

 • Telefoon: 010-5914637
 • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beschrijving van de school

Download hier het volledige schoolprofiel

De school

De Kardinaal Alfrinkschool is gevestigd in Maassluis. De school telt 6 groepen en heeft 125 kinderen.

De identiteit

De Kardinaal Alfrinkschool heeft een katholieke identiteit. Wij helpen de kinderen vanuit een rooms-katholieke levensvisie uitgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen die in deze multiculturele wereld goed kunnen functioneren. Wij stimuleren dat kinderen opgroeien tot mensen die opkomen voor hun eigen belangen en die van hun medemensen. Onze identiteit staat niet vast, maar is voortdurend in ontwikkeling door onze dialoog met leerlingen en ouders en de veranderende samenleving. De Kardinaal Alfrinkschool wil zo op een herkenbare en eigentijdse wijze bijdragen aan de persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen. Hierbij laten we ons inspireren door de Bijbel, de katholieke traditie, verhalen, maar ook door onze eigen levenservaring. Iedereen is van harte welkom. Wel verwachten wij dat u onze identiteit respecteert.

Leerstofjaarklassensysteem

De groepen zijn heterogeen en homogeen samengesteld. Het schooljaar 2016/2017 heeft de Kardinaal Alfrinkschool een groep 1/2, 3, 4/5, 6, 7 en 8. De kinderen hebben ongeveer dezelfde leeftijd en zijn over het algemeen met dezelfde leerstof bezig. De kleutergroep daarentegen is heterogeen samengesteld, wat inhoudt dat de vier-, vijf- en zesjarigen bij elkaar zitten en niet op hetzelfde moment met dezelfde ontwikkelingsmaterialen bezig zijn.

Wij streven ernaar dat kinderen zich na acht jaar basisonderwijs de noodzakelijke kennis en vaardigheden hebben eigen gemaakt. Dat zij zich zodanig hebben ontwikkeld, dat zij zich onder eigen verantwoordelijkheid vrij en zelfstandig in het leven tussen medemensen kunnen bewegen. Ons onderwijs richt zich hierbij op het bereiken van de eindtermen,

zoals die vastgesteld zijn door het ministerie van onderwijs, maar we streven naar meer (zie ook de visie van de school).

Ontwikkelingsgericht

Gedurende de kleuterleeftijd staat naast het vergaren van kennis de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal. Het accent ligt dan vooral op het samen bezig zijn tijdens werken en spelen. Juist omdat de kinderen in deze leeftijdsfase zo veel van elkaar leren, vinden wij gecombineerde groepen van groot belang.

Continurooster

Op de Kardinaal Alfrinkschool werken we met een continurooster. Kinderen eten met de groepsleerkracht in de klas en hebben daarna 30 minuten pauze. Tijdens de pauze zijn er overblijfouders en 1 leerkracht aanwezig op het schoolplein. De etens- en pauzetijd bedraagt 45 minuten.

Visie op kinderen en leren

De Kardinaal Alfrinkschool vindt het belangrijk dat leerkrachten, ouders en kinderen partners van elkaar zijn en dat we met elkaar oplossingsgericht werken aan de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast willen we een groeiende school zijn, waar het kind centraal staat. Wij willen een school zijn, waar het kind zich veilig voelt, ook buiten schooltijd. Het aansluiten aan de onderwijsbehoeften van ieder kind is belangrijk en het kind is eigenaar van hun eigen leerproces. Wij willen dat kinderen van elkaar leren en dat de kwaliteiten en talenten benut worden.

Kaart

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter