Lectoraten


Onderzoeken wat werkt en waarom

De pabo is een hbo-opleiding, een praktijkgerichte studie, waarbij je veel in de groep met kinderen werkt. Daarbij wordt van toekomstige leerkrachten een nieuwsgierige en onderzoekende houding verwacht: leraren die willen weten wat werkt en waarom. Tijdens de opleiding ontwikkelen studenten een repertoire aan onderzoeksvaardigheden. Door gericht onderzoek te doen naar hun eigen handelen in de praktijk en naar vraagstukken die spelen in basisscholen, leren studenten om hun eigen handelen in praktijk te onderbouwen vanuit bestaande (wetenschappelijke) kennis en om samen met de scholen nieuwe inzichten te ontwikkelen die bijdragen aan voortdurende verbetering van het onderwijs.

Lectoraten

Thomas More Hogeschool is verbonden met drie lectoraten:

 • Passend Onderwijs/ Inclusive Education, lector Annemieke Mol Lous, in samenwerking met Pabo Hogeschool Leiden
 • Natuur en Ontwikkeling Kind, lector Dieuwke Hovinga, in samenwerking met Pabo Hogeschool Leiden
 • Vernieuwingsonderwijs, lector Patrick Sins, in samenwerking met Saxion Hogeschool Aan de lectoraten is een kenniskring verbonden. Vanuit deze kenniskring doen docenten van Thomas More Hogeschool onderzoek, samen met leerkrachten uit het primair onderwijs en samen met studenten. Op deze manier kan nieuwe (praktijk)kennis worden ontwikkeld met en voor de praktijk en in goede afstemming tussen werkveld en opleiding. De lectoraten ondersteunen daarnaast de onderzoekslijn in het programma voor studenten en verzorgen masterclasses en presentaties.

Meer informatie:

Marja van Oudheusden, Passend Onderwijs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jannette Prins, Natuur & Ontwikkeling Kind, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brigitte Witmus, Vernieuwingsonderwijs

 

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter